El Consell Comarcal fa una jornada d'administració electrònica per al municipis

| 09/11/2018 a les 16:46h
Especial: Més Comarca
Arxivat a: Economia i Empresa, CCBages, administració electrònica
Jornada sobre administració electrònica al Consell Comarcal
Jornada sobre administració electrònica al Consell Comarcal | CCBages
L'aposta per l'ús de les noves tecnologies per millorar els serveis que s'ofereixen a la societat és un dels eixos clau del Consell Comarcal el Bages. Per aprofundir en aquest aspecte l'ens ha organitzat la Jornada d'Administració Electrònica, una sessió formativa en la qual hi ha assistit personal tècnic dels municipis del Bages, i on s'han presentat un conjunt d'eines que el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (AOC) posa a disposició dels ens locals per poder oferir serveis als ciutadans i empreses.

En concret la jornada s'ha centrat en tres elements que des del Consell Comarcal es consideren d'especial interès atesa la realitat actual: El Sobre Digital, com a nou servei vinculat a les licitacions electròniques i que permet gestionar el procés de presentació d'ofertes de licitacions a través d'internet; els certificats digitals gratuïts que estan a disposició de ciutadans i empreses per realitzar actuacions amb garanties amb les nostres administracions a través d'internet; i el servei de Còpia Digital permet la digitalització dels documents aportats pels ciutadans en paper i així poder ser incorporats en el procediment administratiu electrònic.

El conseller de Suport als Municipis del Consell Comarcal del Bages, Enric Forcada, ha explicat que "la utilització de l'administració electrònica és una avanç en eficiència, comoditat i transparència de les relacions amb els ens locals. És cert que pot suposar a ciutadans i empreses un esforç que requereix conèixer nous conceptes i realitzar actuacions sobre els ordinadors de treball però també ho va ser en el seu moment l'ús d'internet, el correu electrònic, les targetes de crèdit.... i ara són elements d'allò més quotidià en el nostre entorn de treball i també personal".

Les licitacions electròniques, i en concret el sobre digital 2.0, és un element que forma part de la Plataforma de Contractació Pública (perfil del contractant) i es troba a disposició del 100% dels ajuntaments de la comarca.  Pel que fa el Servei de Còpia digital de l'AOC hi ha 6 ens comarcals que l'han començat a utilitzar o estan en període de proves, entre els quals el Consell Comarcal del Bages. 17 municipis de la comarca tenen contractades eines de gestió d'expedients que ja incorporen solucions de còpia digital, tot plegat ens indica que prop del 75% dels municipis del Bages tenen capacitat per realitzar còpies digitals.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Les Caramelles tornaran a envair els pobles del Bages i el Moianès
Les Caramelles tornaran a envair els pobles del Bages i el Moianès | Àlex Gómez Ribera
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 20
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el 27 i 28 d'abril