La C-55 es col·lapsa per l'accident d'un camió durant 7 hores amb cues que arriben als 9 quilòmetres

Trànsit ha obert finalment les barreres de la C-16 a les 6 de la tarda, cinc hores després de l'accident, i les ha tornat a baixar a 1/4 de 9, mentre es retirava una roca que havia quedat inestable

La roca, a l'esquerra, al costat del camió sinistrat
La roca, a l'esquerra, al costat del camió sinistrat | Cedida
08 de novembre del 2018
Actualitzat el 09 de novembre a les 17:41h
Les retencions al punt quilomètric 17,6 de la C-55 a l'altura de Castellbell i el Vilar arriben a gairebé 4 quilòmetres en sentit nord, i a més de 5 quilòmetres en sentit sud, després de més de 7 hores amb pas alternatiu per l'accident d'un camió que ha patit una sortida de via i ha xocat contra una roca abans de bolcar. Posteriorment s'ha retirat el vehicle de la via i han tingut lloc les tasques per retirar la roca, que pesa unes 20 tones, i que amenaçava de desprendre's sobre la línia R5 dels FGC que transcorre en paral·lel a la carretera.

Malgrat que l'accident ha tingut lloc abans de la 1 del migdia, fins a les 6 de la tarda, el Servei Català del Trànsit no ha obert les barreres de la C-16. A partir de les 20.20h, quan s'ha pogut habilitar un carril per sentit a la C-55, Trànsit ha tornat a baixar les barreres de la C-16, malgrat que continuen 9 quilòmetres de retencions entre els dos sentits de la marxa.

L'accident ha tingut lloc quan faltaven 10 minuts per la 1 del migdia. Un camió ha patit una sortida de via a la C-55 i ha xocat contra una roca de grans dimensions abans de bolcar. Com a resultat de l'accident, el conductor i únic ocupant del vehicle ha resultat ferit lleu i ha estat traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. A conseqüència de l'accident, s'ha hagut de donar pas alternatiu i han començat les primeres retencions.


Quan han arribat els Bombers, han recomanat la interrupció del trànsit ferroviari de la línia R5 dels FGC, entre Barcelona i Manresa, al seu pas per Castellbell, davant el risc que la roca caigués pendent avall sobre la via de tren que, en aquest tram, transcorre paral·lela a la C-55.

El trànsit de combois s'ha interromput durant mitja hora, fins que un geòleg de la Generalitat ha certificat que no hi havia risc de despreniment. Malgrat tot, s'ha considerat adequat retirar la roca davant la possibilitat que un nou impacte sí que provoqués el despreniment sobre la via.

Les tasques de retirada d'aquesta roca, d'unes 20 tones, s'allargaran durant encara unes hores, i les retencions han arribat a ser 4 quilòmetres en cada sentit. Malgrat això, el Servei Català del Trànsit no ha obert les barreres de l'autopista fins les 6 de la tarda, i les ha tornat a baixar a un quart i conc minuts de 9 del vespre, quan ha pogut restablir un carril per sentit a la C-55. L'actuació, a partir d'aquesta hora, ocupa un dels dos carrils en sentit nord que hi ha en aquest tram.
Arxivat a