El Tribunal de Contractes dona la raó a l'Ajuntament pel camp de futbol de la Pirinaica

La Junta de Govern Local ha aprovat l'adjudicació del contracte de subministrament de la gespa artificial del camp de futbol municipal després que el tribunal desestimés el recurs d'una empresa

Redacció
08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:08h
L'Ajuntament de Manresa vol iniciar com més aviat millor les obres del camp de futbol de gespa del barri de Mion-Puigberenguer, on juga el FC Pirinaica. Els treballs s'han endarrerit pel fet que es va presentar un recurs contra el ple tècnic del subministrament de gespa. Un cop desestimat el recurs per part del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, la contractació segueix el seu procés i la Junta de Govern Local d'aquest dimarts va aprovar l'adjudicació del contracte a una empresa subministradora.

Les obres del camp de futbol es divideixen en dues contractacions. La primera fa referència a la remodelació i preparació del camp, i està valorada en 163.090,81 euros. L'Ajuntament ja ha adjudicat aquestes obres, a l'empresa Trade SL, i podrien començar tal com estava previst. Però pel problema burocràtic de la segona contractació, encara no han pogut començar. Aquesta segona contractació fa referència a la gespa artificial i elements auxiliars del camp, i té un import de 220.846,88 euros.

Una empresa especialitzada en subministrament d'instal·lacions esportives va presentar un recurs contra el plec tècnic d'aquesta segona contractació. El recurs no va paralitzar l'adjudicació d'aquest contracte, que preveia que fins al dia 7 de setembre es podien presentar ofertes. A final d'octubre, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va desestimar el recurs contra el ple tècnic, el va considerar "temerari" pel fet d'haver estat presentat fora de temps, i va imposar una multa a l'empresa recurrent.

Per aquest motiu, la Junta de Govern Local ha procedit, aquest dimarts, a aprovar l'adjudicació del segon contracte a l'empresa que hi havia presentat la seva proposta, que s'adequava als requeriments. L'Ajuntament de Manresa té previst properament signar el contracte i que les obres comencin com més aviat millor. El consistori considera que la decisió del Tribunal Català reforça la validesa i legalitat de tot el procés administratiu i espera que finalment els treballs es puguin executar com més aviat millor.

S'ha de tenir en compte que és previst realitzar les dues actuacions de manera encadenada, una rere l'altra, i per tant la resolució de la segona part del contracte, afecta també l'inici de les obres de la primera part.

La regidoria d'Esports ha mantingut informats els representants del FC Pirinaica de tot el procés.