UNICEF reconeix Callús com a «ciutat amiga de la infància»

| 08/11/2018 a les 11:51h
Especial: Més Comarca
Arxivat a: Societat, infància, ensenyament
Callús
Callús | AjClls
A final de la setmana passada, l'Ajuntament de Callús rebia la comunicació que la UNICEF havia concedit el reconeixement al municipi com a ciutat amiga de la infància. El proper dia 27 de novembre, representants de l'Ajuntament es desplaçaran a Oviedo per anar a recollir el reconeixement.

Es tracta d'una distinció que l'Ajuntament havia sol·licitat per tal de fer evidents els esforços fets per ser un poble educador, un poble que es preocupa per l'educació dels seus infants i joves. Com es diu en la comunicació del reconeixement, "els Ajuntaments, com la institució pública més propera al ciutadà, són un element clau per al desenvolupament i compliment de la Convenció sobre els Drets de l'Infant, així com per a la promoció d'una ciutadania democràtica amb i per la infància",

Però aquest reconeixement no és solament per la tasca de la corporació municipal, sinó sobretot pel valor que donen a l'educació totes les persones i famílies del poble.

Les ciutats educadores, els pobles educadors, es caracteritzen per tenir en compte que l'educació no és un fet aïllat i reservat només al nucli familiar i a les institucions educatives, sinó que és una responsabilitat social de tots, de tota la ciutadania –encara que alguns aspectes més afectius estiguin reservats a la família i d'altres, més tècnics, als professionals de l'educació.

Però vetllar per un creixement equilibrat, esforçar-nos perquè els nostres infants tinguin un nivell de benestar com més alt millor i crear entorns en què tots els infants, independentment del seu origen i situació familiar, puguin tenir oportunitats de desenvolupament és una tasca comuna que ens afecta a tots. 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Torna la Fira d'Artés, la fira més veterana del Bages
Torna la Fira d'Artés, la fira més veterana del Bages | AjArt
Del divendres 26 al diumenge 28 d'abril
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 26
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el 27 i 28 d'abril