El PSC de Castellnou critica el sou adjudicat a un regidor de govern

Lluís Thomen argumenta que entre l'alcalde i ell no arriben a l'import que cobrava l'anterior batlle socialista

07 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:26h
El ple de l'Ajuntament de Castellnou de Bages va aprovar el passat 24 d'octubre que el regidor de govern Lluís Thomen assumís les carteres d'Hisenda i Protecció Civil, i que en comptes de cobrar una indemnització de 300 euros per assistir a les Juntes de Govern Local, passés a cobrar un sou de 1.100 euros bruts al mes.

Arran d'aquest punt, el PSC de Castellnou ha emès un comunicat en el qual critica la decisió del govern i assegura que la promesa de l'alcalde, de què els sous del govern serien inferiors als de l'etapa de Francesc Martínez, "han quedat en paper moll".

El regidor afectat, Lluís Thomen, ha explicat a NacióManresa que a l'assumir aquestes dues carteres "ha augmentat notablement la meva dedicació a l'Ajuntament", però que en tot cas, "ni el meu sou ni el de l'alcalde no es poen equiparar al d'un sou de polític professional com sí que tenia Francesc Martínez". Thomen ha recordat que l'anterior alcalde "cobrava uns 29.000 euros l'any, "una xifra a la que no arribem entre els salaris de l'alcalde i el meu".

Modificació de crèdit

El PSC també ha anunciat que presentarà un recurs contra una mocidificació de crèdit de 202.372 euros aprovat en ple. Els socialistes critiquen que el govern no hagi fet "gestions avant d'altres administracions per cobrir" part de la despesa que cobreix aquesta modificació.

L'actual regidor d'Hisenda, el propi Lluís Thomen, ha explicat que les despeses venen derivades de mancances que no tenien previstes quan van assumir el govern municipal, "el molt mal estat en que es trobava la piscina municipal, o la seturació d'un col·lector que s'ha hagut de refer, entre d'altres". Thomen s'ha mostrat sorprès que el PSC parli d'anar a buscar subvencions a altres administracions: "el primer que va fer l'actual alcalde va ser reunir-se amb la Diputació, que els va avisar que totes les subvencions del quatrienni ja estaven atorgades per fer el camp de futbol, i que no se'n podia demanar cap més".