música

La Seu acollirà dissabte el concert «Passat i present de la Capella de Música de la Seu»

Es farà a 2/4 de 8 del vespre sota el claustre romànic de la Seu i s'ha organitzat amb l'objectiu d'apropar aquesta formació musical a tota la ciutadania

| 07/11/2018 a les 14:56h
Arxivat a: Cultura i Espectacles, seu, Capitalitat de la Cultura Catalana, capella música seu, clàssica, música
Capella de Música de la Seu
Capella de Música de la Seu | AjM
La formació musical de la Capella de Música de la Seu es va constituir a Manresa l'any 1611 amb l'objectiu d'enaltir les celebracions litúrgiques amb música i cant. Després de més de 400 anys de la seva creació, actualment segueix col·laborant en nombroses celebracions de la parròquia i de la ciutat, però molts manresans en desconeixen l'existència. Per aquest motiu, s'ha organitzat l'acte Passat i present de la Capella de Música de la Seu amb l'objectiu d'apropar aquesta formació musical a tota la ciutadania. Es farà aquest dissabte, 10 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, sota el claustre romànic de la Seu.

La Capella de Música de la Seu, sota la direcció de Mireia Subirana, interpretarà un repertori de peces musicals i d'obres de compositors vinculats a l'entitat i que pertanyen a l'Arxiu de Manuscrits Musicals de la Capella de Música de la Seu. Montserrat Lladó acompanyarà la formació al teclat i la musicòloga Glòria Ballús comentarà totes les peces explicant-ne les característiques, el compositor i/o el seu context i exposarà quina és la funció i missió de la formació. Igualment, descobrirà les característiques de l'Arxiu Musical de la Seu, format per peces creades exclusivament  pel grup musical manresà.

Els temes que s'interpretaran són: Responsori de Nadal Quem vidistis pastores, amb música de Caietà Mensa (1765-1845); Salve, amb música de Francesc Xavier Andreví (1768-1853); Ave Maria, amb música de Francisco Escorsell (1829-1900); Gradual Corpora Sanctorum i Himne de Santa Cecília, amb música de Miquel Augé (1885-1936); Marxa de Sant Ignasi, versionada per José M. Beobide (1882-1967); i Glòria de la Missa de la Verge de l'Alba, amb música de Josep M. Massana (1921- 1984).

L'acte és gratuït i forma part del programa de la Capitalitat Cultural, que ha aportat el pressupost necessari per dur-lo a terme.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 17
VÍDEO de cistelles impossibles registrades al pavelló del Nou Congost
VÍDEO de cistelles impossibles registrades al pavelló del Nou Congost | Jordi Wild