La Seu acollirà dissabte el concert «Passat i present de la Capella de Música de la Seu»

Es farà a 2/4 de 8 del vespre sota el claustre romànic de la Seu i s'ha organitzat amb l'objectiu d'apropar aquesta formació musical a tota la ciutadania

Capella de Música de la Seu
Capella de Música de la Seu | AjM
Redacció
07 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:02h
La formació musical de la Capella de Música de la Seu es va constituir a Manresa l'any 1611 amb l'objectiu d'enaltir les celebracions litúrgiques amb música i cant. Després de més de 400 anys de la seva creació, actualment segueix col·laborant en nombroses celebracions de la parròquia i de la ciutat, però molts manresans en desconeixen l'existència. Per aquest motiu, s'ha organitzat l'acte Passat i present de la Capella de Música de la Seu amb l'objectiu d'apropar aquesta formació musical a tota la ciutadania. Es farà aquest dissabte, 10 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, sota el claustre romànic de la Seu.

La Capella de Música de la Seu, sota la direcció de Mireia Subirana, interpretarà un repertori de peces musicals i d'obres de compositors vinculats a l'entitat i que pertanyen a l'Arxiu de Manuscrits Musicals de la Capella de Música de la Seu. Montserrat Lladó acompanyarà la formació al teclat i la musicòloga Glòria Ballús comentarà totes les peces explicant-ne les característiques, el compositor i/o el seu context i exposarà quina és la funció i missió de la formació. Igualment, descobrirà les característiques de l'Arxiu Musical de la Seu, format per peces creades exclusivament  pel grup musical manresà.

Els temes que s'interpretaran són: Responsori de Nadal Quem vidistis pastores, amb música de Caietà Mensa (1765-1845); Salve, amb música de Francesc Xavier Andreví (1768-1853); Ave Maria, amb música de Francisco Escorsell (1829-1900); Gradual Corpora Sanctorum i Himne de Santa Cecília, amb música de Miquel Augé (1885-1936); Marxa de Sant Ignasi, versionada per José M. Beobide (1882-1967); i Glòria de la Missa de la Verge de l'Alba, amb música de Josep M. Massana (1921- 1984).

L'acte és gratuït i forma part del programa de la Capitalitat Cultural, que ha aportat el pressupost necessari per dur-lo a terme.