Finalitzen les obres d'arranjament del mur exterior del teatre Els Carlins

L'actuació l'han duta a terme integrants del programa "Treballs als Barris" que gestiona el Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació (CIO) de l'Ajuntament

Presentació e la millora del mur exterior dels Carlins
Presentació e la millora del mur exterior dels Carlins | AjM
Redacció
07 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:47h
El mur exterior del teatre els Carlins canvia de cara i millora el seu aspecte gràcies a l'actuació d'arranjament que han dut a terme els integrants del projecte Treball als Barris (conegut com a DINAMO), que gestiona el Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació (CIO) de l'Ajuntament de Manresa per fomentar les possibilitats laborals de persones en situació d'atur.

Les obres, que han durat un mes, tal com estava previst, han consistit en retirar i substituir el revestiment, que estava molt malmès, i posteriorment s'ha aplicat la pintura seguint els criteris de la carta de colors del Centre Històric, tenint en compte que el teatre és un edifici catalogat i que el mur que és objecte dels treballs és adjacent a dues façanes que tenen interès patrimonial (una al carrer Sabateria -l'accés al teatre-, i l'altre al carrer Pedregar).

El resultat és una façana cantonera de color blau que ha conservat detalls com els barrots a les finestres, tal com s'ha pogut apreciar aquest matí en la roda de premsa duta a terme per explicar el procés de rehabilitació i que ha comptat amb la regidora d'Ocupació i Emprenedoria de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz; el Comissionat del Centre Històric, Pere Gassó; i Josep M. Soler, en representació dels Carlins.

Tots ells han posat en valor la bona feina que s'ha dut a terme gracies a la col·laboració de totes les entitats implicades i han destacat el valor de cohesió social que aporta aquest tipus de projecte, atès que, per una banda, arregla i embelleix el barri antic i, per l'altra, dona feina a persones desocupades.

El Projecte Treball als Barris

En el marc del projecte Treball als Barris, el passat 15 de juny es van contractar com a peons 15 persones residents al barri i també un oficial primera paleta. Set d'aquests peons, juntament amb l'encarregat paleta, formen part d'una brigada de polimanteniment del Centre Històric, que ja han realitzat altres treballs com la millora de l'interior del xalet de Casa Caritat, el Museu, i l'arranjament de tot el mur de pedra que envolta el pati de Casa Caritat.

El dia 2 d'agost l'Ajuntament signà un conveni amb el Teatre dels Carlins, entitat sense ànim de lucre que participa activament en la promoció de la cultura popular i el teatre de caire familiar a la ciutat, l'espai del qual és d'interès públic i social. En aquest conveni s'explicità que la voluntat de la intervenció tenia com a única finalitat l'embelliment de l'espai públic, i que la intervenció es realitzaria amb l'aportació de mà d'obra per part de l'Ajuntament de Manresa (amb la col·laboració del SOC), la direcció tècnica per part també del mateix Ajuntament, i el material (i altres despeses que se'n derivin) per part de l'entitat.

El Projecte de Treball als Barris té com a objectiu augmentar les oportunitats laborals i el grau d'ocupabilitat de les persones residents al Centre Històric de Manresa que es troben en situació de recerca de feina. Està subvencionat pel SOC, el Ministerio de Empleo i el gestiona el Centre d'Iniciatives per l'Ocupació (CIO) de l'Ajuntament de Manresa.