Sallent congela els importos municipals i ingressarà 300.000 euros menys

La revisió parcial dels valors cadastrals i el manteniment del tipus impositiu general de l'IBI al 0,53 comporta una reducció d'ingressos important

per Redacció , 7 de novembre de 2018 a les 12:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'any 2018 hi ha hagut una revisió parcial dels valors cadastrals del municipi de Sallent, fet que ha comportat una rebaixa d'aquests valors, a l'adequar-los als valors de mercat actuals, en aproximadament 2.273 immobles. Això es tradueix a una reducció de la recaptació de l'IBI d'aproximadament 300.000 euros.

Des de l'Ajuntament es considera que aquesta revisió dels valors cadastrals, que permet que s'adaptin als valors de mercat i a la realitat del municipi, ha de comportar una rebaixa en l'import del rebut de l'IBI. En aquest sentit, l'alcalde de Sallent manifesta que "hem de ser conseqüents i, efectivament, considerem que hi havia immobles molt sobrevalorats, per tant, la quota que han de pagar s'ha d'adaptar a la realitat i, per aquest motiu, hem mantingut el tipus impositiu general".


Per altra banda, l'IBI que afecta el 10% de les indústries més grans del municipi, aquelles que tenen un valor cadastral per sobre dels 500.000 euros, es proposa augmentar el tipus impositiu del 0,775 al 0,91, per tal de mitigar la baixada d'ingressos. Tot i això, totes aquestes empreses que hagin vist modificat el seu valor cadastral, també veuran reduït el seu rebut, tot i que en menor mesura.

En la mateixa ordenança de l'IBI, s'ha aprovat una bonificació per totes aquelles indústries o titulars d'habitatges que apostin per la implantació de sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar, més enllà de les obligatòries. Així les empreses es veuran beneficiades per un 20% de bonificació i els titulars d'habitatges en un 40% de la quota íntegra del seu rebut, per un període de 2 exercicis.


Una altra de les modificacions a destacar va en relació a l'ordenança de les taxes del Viver d'Empreses El Salt, tot introduint bonificacions per a les persones aturades que vulguin accedir al Viver o creïn una cooperativa.

En resum, s'han aprovat les ordenances fiscals amb molt poques modificacions, ja que s'ha optat per la congelació de la majoria dels impostos i taxes i, per tant, no augmentar la pressió fiscal dels sallentins i sallentines. Les ordenances han estat aprovades amb els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició.

 

Participació