Manresa fomentarà el consum a empreses d'Economia Social i Solidària

L'objectiu és facilitar que les persones redirigeixin el seu consum cap a empreses que treballin amb criteris ètics i responsables

| 07/11/2018 a les 11:57h
Especial: Economia i Empresa
Arxivat a: Economia i Empresa, Economia Social i Solidària, mòbil, app, consum
La comarca del Bages i la ciutat de Manresa compten amb un entramat d'empreses i iniciatives que treballen sota criteris ètics, responsables social i mediambientalment, amb una forta connexió i responsabilitat amb el territori i amb models de governança democràtica. Totes elles comprenen el que s'anomena l'Economia Social i Solidària del Bages, i en ella trobem tot tipus d'activitats, productes i serveis.

Per altra banda, cada vegada hi ha més consciencia del poder del consum per afavorir determinades pràctiques o iniciatives socioeconòmiques. Tot i que estem determinats per la nostra capacitat adquisitiva i altres condicionants, cada cop més persones intenten dirigir el consum de forma conscient i responsable, tenint en compte que el que comprem genera un gran impacte en el tipus d'empreses i iniciatives que es creen i que progressen.

El desconeixement de en quines empreses i iniciatives es pot realment confiar, o on trobar determinats productes i serveis, dificulta aquest procés. Per facilitar aquesta tasca, i donant compliment a una moció aprovada pel ple, l'Ajuntament de Manresa ha preparat diferents eines, i així promoure que el propi consum de la ciutat i la comarca afavoreixin el sorgiment i la consolidació dels projectes que beneficien el territori i la societat.

Catàleg d'iniciatives de l'Economia Social i Solidària

En aquest catàleg d'iniciatives de l'ESS del Bages, hi apareixen totes les iniciatives i empreses que han realitzat l'entrevista-diagnòstic de Pam a Pam que avalua el comportament i les pràctiques de les organitzacions, i la seva responsabilitat social i mediambiental.

El catàleg conté una petita explicació de cada iniciativa i els productes i serveis que ofereix. Hi podrem trobar 48 iniciatives que treballen en diferents sectors com agricultura i ramaderia, alimentació, tèxtil, hostaleria i turisme, serveis a les organitzacions, cultura, comunicació i tecnologies, educació, finançament i moneda social, servei a les persones i cures, i transport.

El catàleg explicarà també què son i els criteris que compleixen les iniciatives d'ESS. Se n'esperen imprimir uns 2000 exemplars que podreu trobar a diferents punts de la ciutat a partir de desembre.

Aplicació mòbil

Amb la mateixa intenció però amb un format més modern i digital, s'ha creat una aplicació mòbil anomenada ESS Bages, gràcies a la qual podrem tenir sempre disponible aquest llistat d'iniciatives, cercar quina és la més pròxima al mapa, o cercar per categoria. A través d'ella, també podrem obtenir informació general sobre en què consisteix l'ESS i estar al corrent de les novetats del sector.

Aquesta aplicació està ja disponible i és accessible tant per dispositius android com apple.

Diagnòstic

L'Ajuntament de Manresa ha apostat per a completar el mapa d'iniciatives de l'ESS. Si fins ara aquesta llista estava composada principalment per cooperatives, societats laborals i alguna societat mercantil, gràcies a la darrere diagnosi s'identificaran també les associacions i fundacions que estarien dins aquest marc. Aquesta feina, que actualment està sent desenvolupada per la cooperativa l'Arada Creativitat Social, és bàsica per a després poder difondre cada iniciativa i el conjunt de l'Economia Social i Solidària com a sector econòmic estratègic.

Totes aquestes accions s'estan elaborant gràcies a la subvenció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 17
VÍDEO de cistelles impossibles registrades al pavelló del Nou Congost
VÍDEO de cistelles impossibles registrades al pavelló del Nou Congost | Jordi Wild