El IV Vinya Cros Solidari dedicarà la recaptació al Cosidor de la Fundació Santa Clara

La cursa entre les vinyes de l'Oller del Mas se celebrarà el 18 de novembre

Organitzadors i patrocinadors del IV Vinya Cros Soliari
Organitzadors i patrocinadors del IV Vinya Cros Soliari | Oller del Mas
Redacció
06 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:28h
Aquest dimarts s'ha presentat la quarta edició del Vinya-Cross solidari que tindrà lloc el diumenge 18 de novembre a l'Oller del Mas. Amb quasi 400 inscrits a dues setmanes de la cursa, l'organització preveu tancar inscripcions la setmana abans amb un total de 600 corredors. 

Com a iniciativa solidaria, cada any l'organització escull un projecte local que requereixi de finançament per desenvolupar-se i en aquesta ocasió s'ha escollit el projecte “El Cosidor” liderat per la Fundació del Convent de Santa Clara. Aquest ambiciós projecte que va començar fa 5 anys, té com a missió ensenyar a les dones (la majoria provinents de la Plataforma dels aliments) un ofici com és cosir donant un plus d'autoestima, de sentiments positius i de suport en cada situació familiar individualitzada. Tots els diners recaptats amb les inscripcions aniran destinats íntegrament a aquest projecte i gràcies a empreses locals involucrades amb el territori s'han cobert tots els costos de la cursa.

Per tal de poder desenvolupar aquesta iniciativa, ha estat fonamental la col·laboració d'empreses i entitats de la zona que han col·laborat mitjançant aportacions econòmiques que han fet possible el desenvolupament logístic de la cursa. El patrocini principal és de l'Obra Social de Caixa Bank i Constructora del Cardoner, seguit per un conjunt d'empreses locals que han mostrat el seu suport i confiança en el projecte: Cafès del Bages, Restaurant Ospi, Cal Pujolet, Difoprint, Coca Cola, La Flor del Pirineo i Bravo Running. 

Pel que fa al circuit, es mantenen les dues distàncies de 5 i 10 km respectivament que passen per les vinyes, camps de cereal, nogueres,... amb tots els testimonis històrics que l'habiten com són les barraques de vinya, pou de glaç, etc. 

En un moment on les curses locals viuen una davallada pel que fa al nombre de participants, Oller del Mas associa l'èxit d'aquesta a la vessant social, lúdica i familiar de la cursa. A l'arribada al castell a tots els participants els espera una botifarrada, una selecció de formatges i vins, cafès i molt bon ambient. Pels més competitius, 24 premis cedits per entitats col·laboradores s'entregaran al finalitzar la cursa i es premiaran a les categories juniors i sèniors. 

A tot això s'hi suma l'interès de l'Oller del Mas per col·laborar en projectes socials locals que requereixen d'ajuda econòmica per garantir el seu desenvolupament. El celler té una forta implicació amb el territori i participa i organitza diferents accions durant l'any. El 2019 amb motiu del 5è aniversari del Vinya Cross, l'organització ampliarà la cursa amb un recorregut de 20km per als més esportistes.

Informació tècnica

Preu

- Fins el 4 de novembre: 10€ sense xip i 12€ amb xip de lloguer 
- Del 5 al 17 de novembre: 12€ sense xip i 14€ amb xip de lloguer 
- Mateix dia de la cursa: 18€ 

Informació tècnica de la cursa

Diumenge dia 18 de novembre a les 10:00h 
- 8:00h-9:30h recollida de dorsals 
- 10:00h sortida de la cursa 
- 12:00h tancament de la cursa i entrega de premis 

Categories

Es constitueixen 4 categories masculina i femenina: 

- General 
- Sub 23: menors de 23 anys 
- M-40: entre 40 i 49 anys 
- M-50: a partir de 50 anys 

Premis

Pels 3 primers corredors de la classificació general masculina i femenina 10km i 5km 
Pel primer de les categories detallades en el punt anterior tan masculina com femenina 

Regals

Samarreta tècnica per tots els inscrits 
Regals de les firmes col·laboradores 
Botifarrada al arribar 
Vins i formatges 

Serveis

Control de temps amb xip 
Avituallament líquid i sòlid 

Pàrquing

Servei d'ambulàncies