Dimecres s'inaugurarà l'exposició «Mimesi i metàfora» en homenatge a Pius Font i Quer

Una de les obres de l'exposició «Mimesi i metàfora»
Una de les obres de l'exposició «Mimesi i metàfora» | AjM
Redacció
06 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:18h
A partir de dimecres i fins al 24 de novembre es podrà veure a la Casa Lluvià (de dimecres a dissabte de 18 a 20.30 h) la exposició artística Mimesi i metàfora, un homenatge al botànic i científic lleidatà Pius Font i Quer que han endegat un grup d'artistes plàstics en el 130è aniversari del seu naixement.

La mostra, organitzada pels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura, està coordinada per Antoni P. Vidal i aplega obres de Jordi Bresolí, Sylvie Bussières, Manuela Candini, Cecilia Ferri, Jessica Ferro, Eva Figueras, Lourdes Fisa, Francesco Geronazzo, Joanpere Massana, Mar Redondo, Pere Freixa, Pilar Rosado i Antoni P. Vidal.

L'acte inaugural es durà a terme aquest dimarts 7 de novembre, a les 7 de la tarda i comptarà amb la presència de l'artista Lourdes Fisa i del biòleg i membre de Meandre (associació per la preservació del patrimoni natural de Manresa i el Pla de Bages), Ignasi Cebrian.

Mimesi i metàfora explora els límits del natural i de la mimesi artística i fa confluir en un mateix espai dues mirades, la del botànic i científic que disecciona, estudia i detalla els elements naturals, i la dels artistes que plasmen aquesta natura sota un prisma imaginatiu i fantàstic que supera la mimesi i busca la metàfora.

L'exposició és itinerant i ja ha estat a Lleida i Barcelona. Després de passar per la capital del Bages farà estada a Bolonya.