Urbanisme

Manresa tindrà un gran espai d'ús públic a l'entorn de l'Anònima, en ple Centre Històric

L'espai serà equivalent a dues places Sant Domènec

| 06/11/2018 a les 12:41h
Especial: POUM Manresa
Arxivat a: Municipis, Anònima, urbanisme, Centre Històric, POUM Manresa
Imatge virtual de com quedarà l'entorn de l'Anònima
Imatge virtual de com quedarà l'entorn de l'Anònima | AjM
El govern municipal de Manresa preveu presentar, en el proper ple, una proposta de modificació del POUM, que permetrà crear un espai lliure a l'entorn de l'Anònima, una fàbrica de més de 130 anys d'història, situada al nucli antic i considerada un dels màxims exponents del modernisme. La modificació del POUM és el principal punt de l'acord entre els dos propietaris de l'Anònima: d'una banda, l'Ajuntament –que és l'amo de l'edifici i d'un solar situat al carrer Sant Salvador- i, de l'altra, Endesa, que és el propietari de dos grans solars.

Mitjançant aquest conveni, l'Ajuntament comprarà a Endesa 3.700 metres quadrats dels seus solars per 265.000 euros. Això significarà, un espai d'ús públic de 4.500 metres quadrats que permetrà crear un gran espai a l'entorn de la fàbrica equivalent a dues places Sant Domènec.
 

L'Anònima de Manresa en una imatge d'arxiu. Foto: Endesa


El POUM de Manresa preveia en l'àmbit de l'Anònima una ordenació en illa tancada mantenint l'edifici històric. De tal manera que l'immoble quedava cobert d'edificis. Ara, si aquest acord tira endavant en el proper ple municipal, l'Anònima quedarà envoltada d'un gran espai obert que tindrà sortida a tots els carrers que l'envolten (Sant Salvador, Hospital, Llussà i Puigterrà de Dalt). 

De moment, l'Ajuntament no ha volgut explicar quins usos es podran fer d'aquest espai, de 4.500 metres quadrats, situat en ple centre històric de la ciutat. L'alcalde, Valentí Junyent, ha assegurat que el seu ús serà públic i ha dit que el debat sobre què s'hi podrà fer no es farà fins que no es disposi de diners per poder-hi fer una inversió. 

De les propietats d'Endesa, la companyia elèctrica sí podrà construir un immoble situat a la part baixa del carrer Sant Salvador, on l'Ajuntament fixarà la condició que la planta baixa de l'immoble sigui un local obert al barri i, a més, que al subsòl s'hi construeixi un aparcament. 

17 versions d'un conveni "complex"

El regidor d'Urbanisme, Marc Aloy, ha destacat la complexitat d'aquest conveni amb Endesa i ha dit que, prova d'això, són les 17 versions d'acord que s'han hagut de redactar. De la seva banda, l'alcalde, ha qualificat el conveni "d'oportunitat única" i ha dit que permetrà continuar revitalitzant el centre històric de la ciutat, un dels principals eixos del seu mandat.

COMENTARIS

I el parking
Anònim, 06/11/2018 a les 23:31
+14
-2
I el parking per quan?
Ja no dic un parking a dintre el centre històric, però una oferta externa per aparcar i poder arribar al centre???

Les coses a mitges, tindrem un espai fantàstic, no ho dubto, però la gent per arribar-hi tindrà que aparcar a.. passeig del riu? Congost?

Per acollir la gent que volem acollir han de poder aparcar, perquè la Renfe només te 2 trens cada hora.

#Manresa2022
No i crec.
Anònim, 07/11/2018 a les 09:58
+13
-2
Tots els espais lúdics de Manresa només tenen formigó, tot el que es fa despres no es cuida, el servei de manteniment es practicament inexistent, els parcs infantils fan pena a Manresa, i sí, també faria falta un gran aparcament perquè la gent de fora li costes un ronyo poder-nos visitar.
De parkings ja n'hi ha, i molts!
lfc, 07/11/2018 a les 10:19
+10
-10
Pel comentari de les 23:31. Al barri Antic de pàrquings ja n'hi ha molts, i gairebé mai estan plens: Reforma, 4 Cantons, Centre Històric, Mercat, Porxada.... Més tota la zona blava. Pagant, evidentment, com a tot arreu. I si es vol aparcar sense pagar, també hi ha llocs, però evidentment estan lluny del centre. Per això hi ha transport públic. El que no pot ser és que hi hagi aparcament gratuït al centre. O pagant al centre o parc&ride a les afores, com a totes les ciutats d'Europa.
nosaltres a vic
Anònim, 07/11/2018 a les 10:27
+12
-5
A Vic ho tenen molt millor i per això la gent anem a comprar-hi.

No tenim estres per aparcar i això fa que estiguem més contents. i com que ens estalviem diners del parking sempre aprofitem per comprar algun capritxitu més.

A més a Vic, la gent o no te gossos o no els fa pixar a les parets. i es veu molt molt més net que Manresa.
Pk
Anònim, 07/11/2018 a les 10:45
+5
-1
Aparqueu al parking de la plaça onze de setembre anuncien 1,75 eu la hora i cobren 1,30 mita hora, patetic i vergonyos...
Free Walking Class
Anònim, 07/11/2018 a les 12:48
+13
-7
Camineu una mica, que pesats amb el puto cotxe. Aneu al Carrefour i deixeu-nos en pau.
Per exemple Vic
Anònim, 07/11/2018 a les 13:43
+10
-4
Manresa, ciutat bruta, per culpa ajuntament i dels habitants que no vigilen res. Ah !! Parkings, cars. La gent de comarca ja pràcticament no ve. Si aneu a Vic, aparcament gratuït a tocar al centre. Un bon comerç i entorn perfectament cuidat.
Aprenem-ne.
Manresa, per fugir
Anònim, 08/11/2018 a les 13:44
+14
-0
Manresa esta molt bruta,abandonada, ara tambè cal dir que hi ha gent molt porca, que creu que el carrer és un verteder, fustes,matalassos,bosses a terra, containers regirats i llençats restes a terra,robes, ho remenen tot i alla és queda,amb aquesta classe de gent poca neteja és pot tenir;Aparcar al centre misió impossible, parkings n’hi han uns quants i zona blava más de lo mismo, pagar no agrada a ningú, però entre pagar imports acceptables i que et robin hi ha un diferència;Manresa els pks carissims, nivell BCN, zona blava de les més cares de CAT, i mentres tan les places no s’ocupen, no gens estrany que la gent s’ho pensi de venir a Manresa, com a minim si a l’Ajuntament li preocupes el tant “cacareado” comerç manresà implantaria la mesura de zona blava gratuita els dissabtes, i el pks a meitat de preu, però el comerç l’importa una merda, ara bé tambè s’ha de dir que per llastima de la ciutat de comerç cada dia n’hi ha menys i d’atracció per les compres és bastant deficient i sense encant, dels parcs infantils nomès puc dir que un dia vaig estar una al de la plaça Espanya i a part que estan deixats i bruts, vaig quedar impactada d’el perill que tenen la mainada, doncs resulta que tenen unes boles de formigó col.locades a uns metres de distancia unes d’altres per que els nanos saltin d’una a l’altra, i aquí rau el perill que si ls criatura té la desgracia de no atinar el salt i cau,la hostia que és fotara sera per trencar-se les dents o obrir-se el cap, SENYORS de l’AJUNTAMENT QUE ESTAMOS LOCOS o que? Qui supervisa aquestes àrees d’esbarjo de la canalla,?Qui va tenir la idea de aquelles gran boles de formigó en un parc infantil? Srs polítics vagin una tarda a St.Cugat x,ejemple i mirin quina joia de parcs infantil per la quitxalla que tenen, no tinc canalla però els asseguro que si hen tingués ja els hagués posat una denuncia x la perillositat d’el parc de aquesta plaça, de la resta no dic res perque no ho he vist, però ja ho podem imaginar.
Cap a Vic o Igualada
Anònim, 08/11/2018 a les 18:02
+1
-1
Parleu molt de Vic però que sapigueu que Igualada es també una opcio millor que Manresa. I ara que fan el REC, tot Manresa està allà comprant. Ni shoping nights ni òsties, al final els de manresa marxem a comprar fora on podem aparcar gratis o pagant uns preus raonables. La gent de la comarca cada vegada vé menys perquè total si han d'agafar el cotxe i pagar aquestes morterades s'en van a Vic o Igualadaque a mes està mes net i cuidat. Manresa fa bastanta grima i a sobre anem amb aquesta xuleria provinciana.
Mare meva
Anònim, 08/11/2018 a les 18:08
+2
-1
I que espereu? Hi ha un llaç groc penjant a l'Ajuntament? Doncs ja està!!!! No fa falta res mes. Els cotxes son de fatxes.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Les Caramelles tornaran a envair els pobles del Bages i el Moianès
Les Caramelles tornaran a envair els pobles del Bages i el Moianès | Àlex Gómez Ribera
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 20
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el 27 i 28 d'abril