Una ruta per sentir i entendre l'espiritualitat de Montserrat, la nova proposta de Jordi Piñero

Tindrà lloc aquest dissabte i consistirà en una caminada de 3,5 quilòmetres per la cara oest del massís

Redacció
06 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:21h
La Seu de Manresa, Sant Ignasi de Loiola, la capella de Santa Magdalena de Talamanca, els dolmens del Solsonès i el Santuari de Gallifa. Aquests indrets eren, fins ara, els cinc protagonistes de les Visites a llocs sagrats i espais tel·lúrics del Bages, una proposta ideada fa més de cinc anys per l'historiador bagenc Jordi Piñero amb la voluntat de difondre "noves maneres d'entendre la història", incorporant, en paraules seves, "la sensibilitat pròpia dels nous temps, d'acord amb una visió del món espiritual i holística".

Als cinc indrets esmentats, ara se n'hi ha sumat un altre: Montserrat, la muntanya sagrada per excel·lència que gaudeix d'una energia especial i que, per a alguns, és considerada un dels punts d'energia més importants de la Terra. Sota el nom de Montserrat, txacra de la Terra, l'activitat de Piñero proposarà un itinerari a peu pel sector oest del massís, que començarà des del Coll de Can Maçana i resseguirà l'antic castell de la Guàrdia, l'església de Sant Pau, al megàlit del torrent de la Diablera i la Roca Foradada.

La ruta, que tindrà 3,5 quilòmetres sense cap mena de dificultat, donarà l'oportunitat, als assistents, d'introduir-se "en el simbolisme de l'espiritualitat primitiva que en una època va dominar la muntanya a través del culte a les roques", explica el mateix Piñero. Per a fer-ho, continua, "ens immergirem en algunes llegendes i tradicions -com la que es refereix al Sant Graal i a la muntanya de Montsalvat- i revisarem, des de Santa Cecília, la història del massís, caracteritzada per cicles recurrents de morts i renaixements sota un fort impuls de canvi i de transformació".

Inscripcions i preu

L'activitat tindrà lloc aquest dissabte, 10 de novembre, i començarà a dos quarts de deu del matí. El punt de trobada serà el Coll de Can Maçana, i per la gent que hi vagi des de Manresa, es tindrà l'opció de compartir cotxe anant, a les nou del matí, a l'aparcament de terra que hi ha al costat de l'estació de la Renfe. La ruta finalitzarà, aproximadament, a les dues del migdia.

El preu per persona serà de 7 euros, tot i que s'ha de tenir en compte que a l'hora d'aparcar a Can Maçana, cada cotxe haurà de pagar 4 euros, a repartir entre els ocupants. Tot i que els diners es cobraran el mateix dia de l'activitat, cal fer una inscripció prèvia enviant un correu a [email protected] o trucant al 606 906 976.