L'essència de la tardor arriba a Món Sant Benet amb l'estrena d'«Els Sabors de la Terra»

L'espectacle de dansa Labranza Kids, de Colectivo Lamajara i l'escola Oms i de Prat, serà un dels plats forts de diumenge

Ambient al prat de Món Sant Benet
Ambient al prat de Món Sant Benet | MSB
Redacció
03 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:53h
La proposta Els Sabors de la terra acaba amb molt bones sensacions el seu primer dia d'activitat. Des de primera hora del matí, una forta afluència de públic s'ha passejat per la cinquantena de parades instal·lades a la plaça de Món Sant Benet, gaudint dels productes artesans i gastronòmics i, també, dels tallers específics programats a les parades. L'activitat a la zona seguirà demà de 10.00h a 19.00h. 

Les activitats familiars han permès a grans i petits compartir bones estones entre fogons amb els tallers de Dolços de tardor a la Fundació Alícia i els tallers al campament artesà Creatardor, on han pogut construir una cabana o realitzar un taller d'instruments musicals amb materials naturals, entre altres activitats. També han estat uns quants els que s'han engrescat a resoldre els 4 reptes de tardor que planteja la festa i que convida als participants a fer un passeig per l'entorn tot descobrint-ne els seus misteris i compartir-los després a través d'Instagram amb el hastag #TardorMSB! La proposta planteja un sorteig amb premi entre tots els participants que es farà efectiu el dilluns després de la festa.

A la cuina de la Fundació Alícia, els curiosos han pogut descobrir tot allò que cal saber per ser un bon foodie, al taller Tendències d'alimentació: del vermut a la Kombucha, que es repetirà, també, demà a les 11.00h. I els apassionats dels productes del territori han pogut participar en els tastos amb degustació d'oli, cervesa i vi del Bages, així com gaudir de l'oferta gastronòmica de la zona. 

Aquesta primera jornada ha servit, també, per donar el tret de sortida a una nova activitat que es mantindrà dins l'oferta permanent de l'equipament, la visita guiada Els Fruits de la Terra, un recorregut per l'entorn de Món Sant Benet amb tast final. I, per aquells que encara no l'havien descobert, la jornada ha ofert visites especials al monestir.

Finalment, el grup de folk El Pont d'Arcalís ha posat el toc musical a la vetllada amb el concert Ball a l'Hostal· a Fàbrica1. 

La festa continua diumenge, 4 de novembre

Els Sabors de la terra continua la seva programació el diumenge, 4 de novembre amb el mercat durant tota la jornada i noves sessions de tallers i activitats participatives.

Un dels plats forts de la jornada serà l'estrena del projecte Labranza Kids, el resultat final del taller que els coreògrafs i ballarins del Colectivo Lamajara han estat treballant durant setmanes amb una 50à d'alumnes de l'escola Oms i de Prat integrant la dansa a les aules. El projecte ha estat un procés creatiu que ha implicat als alumnes i que ha partit de l'objectiu principal de connectar-se amb tot allò rural a través de la dansa.