Manresa serà la seu del catorzè Fòrum Auriga, que tindrà lloc el cap de setmana vinent

Dissabte es duran a terme ponències diverses i una taula rodona, i diumenge es farà una ruta guiada per la Seu i la Cova de Sant Ignasi

Redacció
02 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:18h
El dissabte 10 i diumenge 11 de novembre se celebrarà la catorzena edició del Fòrum Auriga, la trobada interdisciplinària del món antic més important de la cultura catalana, que enguany acollirà la ciutat de Manresa en el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana 2018.

La trobada, organitzada per la revista Auriga, acull totes aquelles persones que desenvolupen alguna activitat relacionada amb el llegat grecoromà a Catalunya. Aquest aspecte del patrimoni cultural és a mans, fonamentalment, de tres grans col·lectius: el món de l'ensenyament secundari, on es planta la llavor de l'interès per la cultura antiga; el món universitari, on ens formem els professionals i també on es pot desenvolupar la investigació, i el món professional, com els museus, les editorials i les empreses dedicades a la difusió del patrimoni, entre d'altres entitats diverses. 

El Fòrum Auriga establirà, doncs, vies de diàleg entre els diferents professionals i col·lectius professionals grecoromans a Catalunya. I ho farà a l'Espai Plana de l'Om de Manresa amb ponències diverses i una taula rodona (titulada Què entenem per humanisme?), el dissabte; i amb una ruta guiada per la Cova de Sant Ignasi i la Seu, el diumenge.

Tothom que tingui ganes de participar al fòrum ha d'inscriure-s'hi a través d'aquest enllaç