Manresa, punt de partida de la nova incursió discogràfica de Samuel López

El músic barceloní establert a la capital del Bages des de fa quatre anys, estrenarà disc la setmana vinent

Samuel López, en una imatge promocional
Samuel López, en una imatge promocional | Microscopi
02 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:52h
Després de quatre anys de silenci, el cantautor Samuel López torna a l'atac amb un nou projecte musical que ell mateix defineix com el "punt de partida des d'on vull desenvolupar-me". López, bibliotecari i documentalista de professió, va començar-se a relacionar amb el món de la música des de ben jovenet. No va ser, però, fins ben entrada l'adolescència, que va engendrar les seves primeres composicions. Durant aquest període també va capitanejar algunes bandes, però finalment es va acabar establint com a cantautor, sota el pseudònim de Sam Destral, publicant una vintena de maquetes i dos LP, Tot el que conec és mort (2013) i Zoo (2014).

Definit, per a molta gent, com un músic antifolk, López sempre intentava defugir les etiquetes ("ningú se n'escapa", assegurava). Ara, però, i a punt de treure a la llum el primer treball d'aquesta nova era (Sam Destral ha desaparegut; ara és Samuel López), sí que s'atreveix a batejar l'estil que hi predominarà: "vull retornar al rock, que és el que em va moure a fer música", diu.

El seu nou disc, que estrenarà el divendres vinent, 9 de novembre, ha estat gestat i enregistrat a l'Aviram Estudi de Manresa, ciutat on fa quatre anys que hi viu; els mateixos que fa que va abandonar Sam Destral. Potser la capital del Bages és, en certa manera, responsable del que ell anomena "un retrobament amb aquell jo adolescent que volia liderar una banda de rock". Sigui com sigui, El darrer moviment -que així és com s'anomena el disc- és "un pas endavant que consolida i dona seriositat als meus projectes musicals".

Presentació al Voilà!

Amb un so completament elèctric, els vuit temes que componen El darrer moviment combinen els tempos accelerats i amb un toc de glamour (com Senyora o Aniversari), amb cançons més pausades i reflexives com No tanco la porta. Aquesta dualitat també la trasllada a les líriques, on tan aviat s'hi troba un fictici Samuel seductor (Nou look), com una confessió desesperada ben personal (El fil). Tot plegat, sense deixar enrere l'esperit més experimental i surrealista, palesada en l'èpica Welcome to Mexico.

La presentació del disc, que ha comptat amb la participació d'Eloi Pey a la bateria, tindrà lloc el diumenge 11 de novembre, a les set de la tarda, al Voilà! de Manresa. El concert funcionarà amb el sistema de taquilla inversa.