El PDECat de Sant Fruitós acusa el govern municipal de «malgastar diners» en el pressupost pel 2019

Redacció
02 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:22h
Els quatre regidors del PDECat a Sant Fruitós
Els quatre regidors del PDECat a Sant Fruitós | PDECat St. Fruitós
Amb set vots a favor (Gent fent Poble i PSC), dos en contra (ERC-AM) i quatre abstencions (PDECat), l'Ajuntament de Sant Fruitós va aprovar, dimarts, el pressupost per al 2019, que augmenta un 6,85% respecte el de l'any passat i que, segons el PDECat, destaca per "les despeses totalment innecessàries" i per "la manca total de planificació" de l'equip de govern, liderat per Carles Batanés, de Gent fent Poble (GfP).

Segons el grup municipal a l'oposició, el malbaratament dels 10.773.211,56 euros de pressupost per a l'any vinent es concreta, per una banda, en el lloguer, "a corre-cuita" d'un local privat que encabirà una part de les instal·lacions de la Policia Local. Recordem que el passat mes de juny, l'equip de govern va anunciar que cediria, al Servei Català de la Salut (CatSalut), l'antiga biblioteca municipal -en la qual fins ara s'hi ubicaven els vestidors de la Policia Local i el servei de Pediatria- per a la construcció del nou CAP.

Tenint en compte que l'operació de cessió del local va començar ja fa uns quants mesos, des del PDECat exclamen que "llogar un espai mentre no es construeixen les noves dependències municipals denota una mala gestió i una manca total de planificació". I més quan "s'hi hauran d'invertir 80.000 euros per condicionar-lo" i "el lloguer anual aproximat serà de 12.000 euros".

Per altra banda, els quatre regidors de la formació també lamenten la despesa en espais de propietat privada, com el Casal Cultural: "si bé llogar aquestes instal·lacions costa gairebé 900 euros mensuals, a això s'hi han de sumar els 75.000 euros destinats per una grada mòbil i els 28.000 euros que ara volen destinar a arreglar el bar". En aquest sentit, els del PDECat reflexionen que "s'hauria de plantejar la possibilitat d'adquirir aquest espai de manera que la despesa que s'hi fa any rere any es converteixi en una inversió".