Milers de persones es traslladen a Lledoners per recordar l'any de presó de Junqueras i Forn

Convocat un acte amb la presència de Pere Aragonès, David Fernàndez, Elisenda Alamany I Laura Masvidal

Els primers en arribar a l'acte
Els primers en arribar a l'acte | Pere Fontanals
Redacció
01 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:01h
Milers de persones s'han desplaçat aquesta tarda a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, per commemorar l'any a presó d'Oriol Junqueras i Quim Forn i retre'ls homenatge. Tots dos van entrar junts a la presó. L'acte està previst a les 5 de la tarda davant del centre penitenciari.

L'esplanada de davant de la presó ha rebut prop d'un centenar d'autobusos que s'han traslladat a l'indret. A primera hora de la tarda ja s'han format llargues cues de cotxes i de gent a peu per arribar-hi.

Sota el lema "Exigim llibertat", s'han concentrat persones vingudes d'arreu del país. Entre aquests, destaca la presència del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, juntament amb altres personalitats polítiques i de l'entorn civil com Elisenda Alamany, Josep Maria Mainat, Núria Picas, Jordi Margarit, l'exdiputat de la CUP, David Fernández, o la dona de Quim Forn, Laura Masvidal. L'acte, segons els organitzadors, reserva diverses sorpreses. De moment, es confirma que una de les actuacions musicals va a càrrec dels Strombers.
 
L'endemà, un acte més

Per demà, 2 de novembre, se celebrarà un segon acte de caràcter més unitari també a les portes de Lledoners. Aquest està organitzat per ERC, PDECat, Junts per Catalunya, l'ANC, Òmnium amb la coordinació de l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC).
 

Cartell de l'acte del 2 de novembre, per tots els presos i exiliats Foto: ADIC