Tots Sants omple els cementiris de gent

A l'entorn de la diada, tenen lloc oficis religiosos i la tradicional visita guiada al patrimoni del cementiri

La gent ha omplert el cementiri de Manresa com és tradicional per Tots Sants
La gent ha omplert el cementiri de Manresa com és tradicional per Tots Sants | Aina Font Torra
Redacció
01 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:11h
Tots Sants ha omplert el cementiris del país de gent que aprofita la diada per visitar els familiars que té enterrats. El cementiri municipal de Manresa ha registrat l'afluència de veïns des de primera hora.

L'Ajuntament de Manresa manté l'ampliació d'horaris del cementiri de Manresa amb motiu de la festivitat de Tots Sants, de 9 del matí fins a les 19h de la tarda, amb l'objectiu de facilitar a la població la visita als seus difunts. Aquest horari també estarà vigent el 2 de novembre.

L'operador de la línia de bus de Transports Interurbans Manresa – Sant Joan de Vilatorrada manté aquest dijous un reforç en el servei de bus, complementari del servei normal, amb el següent recorregut: plaça Europa, Pompeu Fabra, Francesc Moragas, Els Panyos i Cementiri. De retorn fa parada a Cementiri, Pl. Valldaura i Pl. Europa. El servei es porta a terme de 9 a 13.30 h. i de 15 a 19, amb una freqüència de pas de 30 minuts.

Així mateix, la Línia Festius de Bus Manresa fa la parada El Congost (carrer Martí i Pol) propera al cementiri. L'horari de servei és de les 8.10 a les 22.40 h, amb freqüència de pas de 60 minuts.

Oficis religiosos

Per commemorar les festivitats a Tots Sants (1 de novembre) i el Dia dels Difunts (2 de novembre), el cementiri té previst acollir diversos cultes religiosos.

Dijous, 1 de novembre al matí i al migdia hi han hagut dos oficis. Al matí s'ha celebrat la missa en sufragi dels difunts del Cos de Bombers, Creu Roja i Protecció Civil, i al migdia, Mn. Joan Hakolimana, rector de la Parròquia de Santa Maria de la Seu de Manresa, ha celebrat un ofici amb la participació de la Capella de Música de la Seu.

El divendres 2 de novembre, a les 4 de la tarda, també es farà missa celebrada per Mn. Joan Hakolimana, rector de la Parròquia de Santa Maria de la Seu de Manresa.

Diumenge tindrà lloc una visita guiada al patrimoni artístic a partir de les 11 del matí.