L'Ajuntament i Càritas signen tres convenis de col·laboració

Signatura dels convenis entre Ajuntament i Càritas
Signatura dels convenis entre Ajuntament i Càritas | AjM
Redacció
01 de novembre del 2018
Actualitzat a les 7:53h

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la directora de Càritas Diocesana de Vic – Arxiprestal de Manresa, Josefina Farrés, ha signat tres conveni de col·laboració per al funcionament del projecte de masoveria urbana, per al servei d'acollida social i per al desenvolupament del projecte d'acollida i inserció social Activa't per viure de l'hort. L'acte de signatura ha comptat amb la presència de la regidora d'Ocupació i Emprenedoria de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz Mas; i la representant de Càritas, Maria Antònia Gros.

D'acord amb aquest conveni, l'Ajuntament de Manresa atorgarà una subvenció total de 48.000 euros a l'entitat manresana perquè continuï realitzant accions de prevenció i atenció als ciutadans en situació de risc. De l'import total, 20.000 euros estan adreçats al projecte de masoveria urbana, 18.000 euros al servei de d'acollida social, i 10.000 euros al projecte Activa't per viure de l'hort.

Els objectius del projecte de masoveria urbana és de facilitar l'accés a l'habitatge a persones en risc d'exclusió social mitjançant la modalitat de masoveria urbana, prioritzant aquells usuaris i habitatges que es troben a la ciutat prioritzant el nucli antic; i facilitar a aquestes persones l'acompanyament tècnic i social necessari, així com la formació bàsica. 

Pel que fa al servei d'acollida, l'entitat Càritas es compromet a atendre els residents de Manresa que requereixen el servei d'acollida i coordinar-se amb els serveis socials d'atenció bàsica per garantir una actuació integral de les persones ateses així com compartir una base de dades unificada amb els serveis socials que identifiqui el tècnic de referència d'aquestes persones ateses.

Activa't per viure de l'hort és un projecte que vol acompanyar a persones en situació d'exclusió social en un procés de facilitació de l'aprenentatge en agricultura ecològica i la comercialització en proximitat dels productes agraris. Càritas es compromet a fer arribar aquest projecte als manresans que ho necessiten, a fer-ne un seguiment social i tècnic, així com facilitar els mitjans materials i humans per dur-lo a terme. Aquesta acció es finança parcialment amb el projecte Treball als Barris -convocatòria 2017-, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, amb fons provinents del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.