L'Ateneu les Bases acollirà una exposició d'objectes vinculats a la Caputxeta Vermella

La mostra, que s'ha programat en el marc de Manresa Capital Cultural, es podrà visitar fins al 30 de novembre

Redacció
31 d'octubre del 2018
Actualitzat el 04 de novembre a les 18:23h
La Biblioteca Ateneu Les Bases acollirà el proper dilluns, 5 de novembre, a les 6 de la tarda, la inauguració de Caputxetes Vermelles, una exposició que ofereix la possibilitat de gaudir d'una selecció de llibres i objectes vinculats a aques t personatge, en més de 20 idiomes, que formen part de la col·lecció de Carme Faro, col·leccionista i mestra de professió.

Carme Faro col·lecciona pessebres i contes en general, i la seva passió té a veure amb la literatura infantil i juvenil i, especialment, amb tot allò que està relacionat amb la Caputxeta Vermella. Per aquest motiu, ha agrupat una gran quantitat d'objectes especials i llibres nacionals i internacionals, els quals prenen vida en les exposicions.

L'exposició presenta una selecció de contes, àlbums il·lustrats, llibres-joc, trencaclosques, titelles i altres objectes basats en el personatge de la caputxeta. Un ampli ventall que permetrà recrear-nos en el personatge més estimat i conegut de tots els contes, la Caputxeta Vermella.

La Caputxeta Vermella és un conte popular europeu que té moltes versions i que la seva història es va estendre mitjançant la traducció oral. El conte ja era narrat al segle XIV a França i va ser transcrita per Charles Perrault (Le Petit Chaperon Rouge, 1697) i els germans Grimm (Rotkäppchen, 1812), entre d'altres. Tot i ser considerat un conte infantil, conté elements referents a la violència, el sexe i el canibalisme.

L'exposició Caputxetes Vermelles es podrà visitar del 5 al 30 de novembre en el següent horari: dilluns, dimecres i divendres, de 2/4 de 4 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre; dimarts i dijous, de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 2/4 de 4 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre; i dissabtes de les 10 del matí a les 2 del migdia. L'entrada és lliure.

L'exposició està organitzada per l'Ajuntament de Manresa i la Biblioteca de l'Ateneu Les Bases.