Humor i crítica en la inauguració del Parc Vila Closes

Àlex Gómez Ribera
17 d'octubre del 2009
576_1255809255DSC_0034
576_1255809255DSC_0034

El bon humor ha presidit els actes. Àlex Gómez Ribera

Els veïns de la plaça Catalunya han inaugurat, de manera peculiar, el polèmic parc Josep Vila Closes. Una inauguració popular, tal com ha estat denominada, i que ha estat organitzada per l'associació de veïns. La inauguració s'ha fet en el marc d'una jornada d'actes celebrats, durant tot el dia, a la plaça Catalunya. Un dia amb el que l'associació vol simbolitzar la intenció de deixar enrere les polèmiques sorgides amb el disseny del parc. L'acte ha estat presidit per un grup d'autoritats fictícies. Unes autoritats que s'han declarat responsables, i substitutes de les autoritats oficials, a l'hora d’inaugurar obres polèmiques.

En aquests sentit aquest grup d'autoritats ha declarat que ja havien inaugurat altres actuacions polèmiques a la ciutat com són la plaça Gispert o el carrer d'Alfons XII. Però dins l'apartat de parlaments, el de l'alcalde fictici, ha estat el més aplaudit i que ha generat més rialles entre els assistents. Un discurs ple d'humor i ironia en referència a la polèmica que ha envoltat el parc: les estructures de metall ja conegudes popularment com a gàbies. La inauguració ha acabat amb la benedicció d'un mossèn que formava part del peculiar grup d'autoritats i la tradicional tallada de la cinta. Una tallada que ha estat acompanyada pel president, veritable, de l'associació de veïns Saldes - Plaça Catalunya, Victor Feliu i la junta directiva de l'entitat.
 
Tot seguit les autoritats, juntament amb els nombrosos assistents a la plaça han fet una visita al parc Vila Closes per conèixer, de primera mà, el nou parc.

Victor Feliu, com a president de l'associació de veïns de la plaça Catalunya, ha volgut remarcar que la inauguració ha estat un acte de crítica, però també un acte respectuós. Un estil amb el que es vol girar full a les fortes polèmiques sorgides entre l'ajuntament i l'associació per les estructures. Segons Feliu, ara es vol mirar el futur gaudint d'un parc que, malgrat les estructures, feia molt anys que era reclamat. En quant a les estructures, des de l'associació, s'espera que amb els anys acabin cobertes del verd vegetal que els havien promès. Referent a la relació amb l'ajuntament Feliu ha declarat que tots els regidors de l'Ajuntament han rebut personalment una invitació per assistir a la inauguració. En aquest sentit s'ha pogut veure al regidor de cultura, Ignasi Perramon.
 
L'acte ha estat precedit per una arrossada en que s'han esgotat els 500 tiquets que hi havia per vendre i una ballada de country, encapçalada per Àngels Riba. Al matí el conjunt d'actes d’inauguració han començat amb una trobada de plaques de cava.
 
Però la inauguració, com tota la jornada, també ha estat un homenatge al pintor que va posar nom al parc, Josep Vila Closes. Una inauguració feta pensant amb ell i que també ha inclòs un acte emotiu durant la sobretaula de l'arrossada on hi ha hagut la presència de familiars del pintor. D’altra banda també s'ha aprofitat per muntar una parada del banc d'aliments, entitat que recull menjar per a persones necessitades.
 
Aquest dissabte d’inauguració ha estat tancat amb el foc dels diables i tabalers de Xàldiga i la Tribu de Santi Arisa. Amb aquesta inauguració es tanca un capítol significatiu dins la reivindicacions del barri de Saldes - Plaça Catalunya: la necessitat d'un parc que resolgués la necessitat de més espai verd en una part de la ciutat moderna molt densa urbanísticament.
 

Molta gent ha seguit els actes. Àlex Gómez Ribera