Menys de vint-i-quatre hores perquè el cripticisme torni a envair Sant Feliu Sasserra

La dinovena edició de la Fira de les Bruixes comptarà amb recreacions històriques, accions teatrals i molta música

La Fira de les Bruixes tornarà aquest dijous a Sant Feliu Sasserra
La Fira de les Bruixes tornarà aquest dijous a Sant Feliu Sasserra | Eva Freixa
Redacció
30 d'octubre del 2018
Actualitzat el 31 d'octubre a les 10:37h
Aquest dimecres -31 d'octubre- al vespre, Sant Feliu Sasserra donarà el tret de sortida a una nova edició de la Fira de les Bruixes, la dinovena, que viurà el seu punt àlgid l'1 de novembre, dijous, amb nombroses actuacions teatrals i recreacions històriques per homenatjar i recordar aquelles dones que, entre els anys 1616 i 1622 van ser acusades, perseguides i penjades per ser considerades bruixes.

La fira, que cada any inunda el municipi d'un ambient críptic i misteriós, començarà amb la divuitena Fes-ta Bruixa, un preludi als actes del dia 1 que, si bé hauria d'haver ofert un espectacle pluridisciplinari de música, art i circ, des de l'organització s'han vist obligats a anular-lo "per culpa del temps". Així doncs, finalment, la Fes-ta Bruixa es traslladarà a l'Ateneu i comptarà, únicament, amb les actuacions musicals d'Ekko, Sixtus i BPM Dj's.   

La fira

La XIX Fira de les Bruixes engegarà dijous a les onze del matí i finalitzarà a les nou del vespre, aproximadament. A banda de les parades amb productes artesans i de proximitat, durant tota la jornada s'aniran succeint diverses accions teatrals inspirades en l'època en què se situa la fira. Així, per exemple, els visitants coneixeran les espellofadores del poble; podran endinsar-se en una taverna i conèixer de primera mà l'efervescència de la sots-vegueria del Lluçanès; descobriran el poder del foc i els samaniats dels aprenents de bruixes i bruixots, i ballaran amb la música itinerant que anirà sonant.

A banda de les accions de carrer, el Centre d'Interpretació de la Bruixeria romandrà obert de dotze a dues del migdia i de quatre a sis de la tarda, i la primera planta de l'ajuntament serà l'escenari de l'exposició fotogràfica "Samaniat", de Sergi Costa, d'entrada lliure i gratuïta.

Tancament amb Na Roma

La cirereta del pastís la posarà l'espectacle "Vida i mort de Na Roma", que narrarà la història de Rafaela Puigcercós i Roma, una bruixa nascuda a Sant Feliu Sasserra a mitjan segle XVI. Ella, igual que moltes altres fetilleres i remeieres, va ser una de les víctimes de la cacera de bruixes i els judicis posteriors per part de l'autoritat d'aleshores. La van detenir quan tenia, aproximadament, 60 anys, i la van torturar i condemnar a la forca, des d'on va ser penjada l'any 1620.

Aquesta història s'explicarà en quatre actes i en dos escenaris diferents. Començarà a les sis de la tarda i els tres primers actes tindran lloc a la plaça de l'Església. El quart, que s'iniciarà a tres quarts de vuit del vespre, traslladarà l'acció fins al Serrat de les Forques.