«Els Sabors de la Terra» porten a Món Sant Benet un cap de setmana d'alimentació, gastronomia i paisatge

El 3 i 4 de novembre, Món Sant Benet s'omple d'activitats, per a tots els públics, al voltant de l'alimentació, la gastronomia i el paisatge

Una cinquantena de parades seran presents al Mercat de Tardor de Món Sant Benet
Una cinquantena de parades seran presents al Mercat de Tardor de Món Sant Benet | MSB
Redacció
30 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:35h
La tardor no arriba fins que a Món Sant Benet no se celebra el tradicional mercat de Tots Sants. Aquest any, però, la proposta creix donant pas a Els sabors de la Terra, molt més que un mercat: una festa al voltant de l'alimentació, la gastronomia i el paisatge. Durant el cap de setmana del 3 i el 4 de novembre, Món Sant Benet s'omple de tallers, espectacles i activitats familiars i una cinquantena de parades artesanes i gastronòmiques. Hi trobareu: 

Mercat de productes artesans i gastronòmics amb una cinquantena de parades durant tot el cap de setmana amb demostració d'oficis i tallers per aprendre a treballar la llana verge, pintar galetes o fer pa. (Dissabte de 10.00h a 20.00h i Diumenge de 10.00h a 19.00h).

Aquest cap de setmana, Món Sant Benet celebra «Els Sabors de la Terra». Foto: MSB


Activitats i experiències al voltant de la cuina i el paisatge

- Tallers de noves tendències a la cuina Què hem de saber per estar a la última a la nostra cuina? Quins plats fan els restaurants més trendies del món? Vine a descobrir-ho al taller de cuina participatiu impartit per la Fundació Alícia. (Dissabte i diumenge a les 11.00h. Cal comprar entrada). 

- Estrena de la visita guiada: Els Fruits de la terra que proposa un recorregut per l'entorn de Món Sant Benet descobrint-ne les petjades de les persones que l'han habitat en segles passats i que han deixat empremta al paisatge. La visita acaba amb un tast de productes de proximitat. Un cop passada la festa, aquesta visita es mantindrà com a activitat dins l'oferta permanent. Compra la teva entrada, aquí.

- Olor de feltre. Taller de feltre amb llana verge. Compra la teva entrada, aquí.
 

El mercat oferirà un taller de feltre amb llana verge. Foto: MSB


Música i espectacles

Un concert del grup de folk El Pont d'Arcalís dins del monestir és un dels plats estrella del cap de setmana. La banda, amb més de vint anys damunt dels escenaris, portarà el seu espectacle Ball a l'Hostal a Món Sant Benet, el dissabte a les 18.00h. Compra la teva entrada, aquí.

L'endemà, el diumenge 4 de novembre, s'estrenarà el projecte Labranza Kids, el resultat final del taller que els coreògrafs i ballarins del Colectivo Lamajara han estat treballant durant setmanes amb una 50à d'alumnes de l'escola Oms i de Prat integrant la dansa a les aules. 

Finalment, el grup Xarop de Canya serà l'encarregat d'animar als més petits amb la seva cercavila musical i els seus contes de tardor. Consulta els horaris d'aquesta activitat, aquí.
 

Diumenge s'estrenarà a Món Sant Benet l'espectacle del projecte Labranza Kids. Foto: MSB


Activitats familiars

- Creatardor, un campament artesà pels més petits. Dissabte i diumenge d'11.00h a 17.30h al Prat. 

- Tallers gastronòmics: per aprendre a fer dolços de tardor (Dissabte i diumenge a les 12.00h. Cal comprar entrada) o Tinta i Vi, Taller de pintar amb vi i most. (Diumenge a les 11.30h). 

- Tallers a les parades del mercat per saber com fer pa o muntar en Poni, entre altres. 

- Participa als 4 reptes de la tardor . Proposta lúdica i familiar que consisteix en resoldre quatre reptes al voltant de Món Sant Benet amb l'ajuda d'un telèfon mòbil i molta curiositat. Amb la vostra participació podreu entrar en un sorteig! (Horari: Dissabte i diumenge d'11h a 17.30h).

Més informació d'aquestes activitats, aquí.
 

Els més joves podran participar en el taller de «Dolços de tardor». Foto: MSB


Espai de tast amb degustacions d'oli, cervesa i vi del Bages. Més informació i compra de tiquets, aquí.

I, a més, podeu aprofitar per venir a fer una visita especial al monestir i/o gaudir d'una àmplia oferta gastronòmica que acabarà de fer rodó el cap de setmana.
 

Taller «Tendències d’alimentació: del vermut a la Kombucha». Foto: MSB