Falset i Cardona inicien un intercanvi cultural i reforcen els seus lligams històrics

Delegació de Falset a la Fira de la Llenega de Cardona
Delegació de Falset a la Fira de la Llenega de Cardona | AjCdn
Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:08h
L'Ajuntament de Falset i el de Cardona han iniciat un principi de relació d'intercanvi patrimonial, turístic i cultural entre les dues viles, que comparteixen característiques semblants. El passat diumenge, l'alcalde i regidors de l'equip de govern de Falset van visitar Cardona enmig de la Fira de la Llenega que, malgrat les condicions climatològiques, se'n fa un balanç positiu amb una alta participació. 

Una trobada que va servir per intercanviar algunes idees i obrir la oportunitat a col·laborar estretament entre ambdós municipis. L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va fer-li entrega d'un escut de sal a Jaume Domènech, alcalde de Falset, com a mostra de "lligam entre Falset i Cardona" i amb "la voluntat de treballar conjuntament". A més, el maig de l'any que ve, Cardona serà la ciutat convidada a la Fira del Vi de Falset, que s'organitza cada any des del 1995, i per on passen 30 mil persones. 

Els lligams culturals entre la vila de Cardona i de Falset, capital històrica de l'antiga baronia d'Entença, es justifiquen arran la senyoria compartida des del segle XV, quan la casa de Cardona va integrar dins els seus dominis el comtat de les Muntanyes de Prades i la baronia d'Entença, en el marc d'una administració conjunta que va perdurar fins a l'abolició del senyoriu (1812).
Arxivat a