Engeguen els «Dissabtes de plaça a Santpedor» amb dos mercats en un sol dia

Un mercat de proximitat i ecològic i un mercat de la rampoina per vendre i intercanviar productes de segona mà configuren aquesta nova oferta

La plaça Gran acollirà un mercat de proximitat i ecològic
La plaça Gran acollirà un mercat de proximitat i ecològic | AjStp
Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:15h
 Santpedor s'ha proposat dinamitzar el barri antic amb una nova proposta de caràcter mensual. Aquest proper 3 de novembre arranquen els dissabtes a plaça a Santpedor, una fira que aglutina dos mercats en un i que compta amb el suport del comerç local i l'organització d'activitats paral·leles. El doble mercat es fa en dues de les places al cor de Santpedor. Per un costat a la plaça Gran hi haurà el mercat de proximitat i ecològic i per altra el mercat de la rampoina que es farà a la plaça de l'Església.

A una setmana vista de la seva celebració, ja hi ha una dotzena de veïns del poble que s'han inscrit per participar en la primera edició del mercat de la rampoina. Per participar en aquets mercat cal ser major d'edat i inscriure's a l'Ajuntament a l'Oficina de reciclatge. Hi ha de temps fins al dimecres abans de la celebració del mercat. En les normes de funcionament que hi ha penjades al web de l'ajuntament s'estableix que la participació és gratuïta per cada participant s'ha de fer responsable de portar la seva taula i el material necessari per exposar els seus productes. No es podrà interrompre el pas dels vianants ni els accessos a edificis i habitatges. Igualment els participants s'hauran de fer càrrec del muntatge i del desmuntatge dels seus espais.

A la plaça Gran, el mercat de proximitat i ecològic compta amb la participació de fins a 12 productors. La intenció és que aquesta proposta de mercats vagi acompanyada d'activitats paral·leles. En aquest sentit durant tot el matí es podrà fer una volta en bicicleta elèctrica per l'horta de Santpedor ofert per la Burricleta. Hi haurà també un brunch a les voltes de la plaça Gran i arròs i tast al Born. El comerç local s'ha sumat a la iniciativa i traurà al carrer els seus productes en parades davant les seves botigues.

Segons explica l'alcalde de Santpedor, responsable de la regidoria de Promoció Econòmica, Xavier Codina "a Santpedor tenim un actiu que és el barri antic que volem potenciar i dinamitzar. D'aquí que empenyem iniciatives noves que donin vitalitat al nostre comerç". Així, a la celebració de la Fira de Sant Miquel del mes de setembre que porta dècades celebrant-se s'hi va sumar l'any passat la Fira Santpedor en Flor que se celebra a la primavera i ara una fira mensual que promou els mercats de proximitat i de segona mà.
Arxivat a