Els instituts de Manresa comencen a elaborar projectes per al Pressupost Participatiu 2019

Alumnes d'un institut de Manresa elaborant projectes
Alumnes d'un institut de Manresa elaborant projectes | AjM
Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:59h
El mes de setembre passat, l'Ajuntament de Manresa va posar en marxa el procés del  Pressupost Participatiu 2019, que culminarà amb la votació popular que es farà entre l'1 i el 28 d'abril, per triar entre els diversos projectes presentats per entitats o persones de la ciutat i que l'Ajuntament es compromet a tirar endavant.

Una de les novetats de la nova edició del Pressupost participatiu de 2019 és la voluntat de l'Ajuntament de contribuir a fomentar l'elaboració de projectes entre la gent jove (els estudiants de secundària). Amb aquest objectiu, s'han programat una sèrie de tallers (ja han començat els tallers) adreçats als instituts per aconseguir la implicació dels joves en la recerca de propostes per millorar la ciutat.

Aquests  tallers van arrencar divendres passat a l'escola La Salle amb sessions de treball (que van a anar destinades a) a alumnes de 2on d'ESO (tres classes) (90 alumnes).  Per als propers dies ja s'han programat quatre noves sessions per a alumnes de l'Institut Lacetània, els dies 8,15 i 22 de novembre; una sessió a l'Institut Lluis de Peguera, el 9 de novembre; i una sessió per als estudiants d'Animació Sociocultural del Guillem Catà, el 16 de novembre.

Fins al 30 de novembre es poden presentar projectes

Cal recordar que el procés del Pressupost Participatiu 2019 està en aquests moments en el període de presentació de projectes, una fase que es va iniciat l'1 d'octubre passat i finalitzarà el 30 de novembre.

Un cop finalitzat el període de presentació de projectes, el procés continuarà amb una fase de valoració. Al mes de gener ja es coneixeran els projectes viables tècnicament i els que, per tant, seran presentats i susceptibles de ser millorats per la ciutadania en una matinal durant el mes de febrer.

A  finals de febrer es coneixeran els projectes definitius que seran duts a votació. Per donar-los a conèixer des de mitjans de març i durant tot el mes d'abril es podran consultar els projectes tant telemàticament com a nivell físic en forma d'exposició itinerant per diferents punts de la ciutat. La novetat d'enguany és que s'habilitarà un punt d'informació i votació estable durant totes les tardes del mes d'abril al Quiosc de l'Arpa.

Com en l'edició de 2018, s'editarà un llibret que recollirà totes les propostes i es farà arribar a totes les llars i equipaments municipals. També es mantindrà un debat on line per tal que la ciutadania pugui exposar els seus arguments en relació a cadascun dels projectes.