Cervesa artesana

Hoppit engega un Verkami per crear una cervesa en homenatge al Collbaix

Serà una realitat al mes de desembre i no tindrà gluten

per Aina Font Torra , Manresa, 28 d'octubre de 2018 a les 15:06 |
La nova creació de l'artesana Hoppit homenatjarà el cim del Collbaix | Hoppit
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els creadors de Hoppit -Ferran Tuneu, Manel Pradas i Germán Fernández- segueixen fent passos per convertir les seves cerveses en les artesanes identitàries de Manresa. Després de la bona rebuda de les dues primeres creacions -American Pale Ale i Fake Blonde Ale- ara, els joves bagencs ja estan immersos en la gestació d'un nou producte: la Hoppit Collbaix, en honor al cim més alt de la ciutat, "al qual els manresans tenim una gran estima, sobretot per les meravelloses vistes un cop ets a dalt", afirmen.

Per a fer-la possible han engegat una campanya de micromecenatge: "la nostra voluntat no és fer-nos rics, sinó que el que volem és gaudir fent el que ens agrada i compartir-ho amb tota aquella gent que aposti pels productes de qualitat i proximitat", apunten els pares de Hoppit. De fet, quan van decidir professionalitzar el negoci, "vam acordar instaurar-nos com a cooperativa" i, lluny d'embrancar-se a tenir el seu propi obrador, "vam creure convenient que la millor opció era llogar les instal·lacions d'altres cerveseries de la comarca, molt més potents".


La Hoppit Collbaix, tal com expliquen els seus creadors, tindrà un estil Kölsch, "amb amargor suau i una varietat aromàtica de malta que li aportarà una dolçor i acidesa molt característiques". Per a fer-la, "utilitzarem dos llúpols alemanys amb aromes cítriques i florals", puntualitzen.

Amb aquest nou producte, a banda de seguir caminant per aconseguir esdevenir la marca cervesera de la capital del Bages, els manresans també pretenen obrir-se al mercat gluten free. "A partir d'ara, totes les creacions que vinguin seran sense gluten", diuen, tot assenyalant que el procés d'elaboració que segueixen les cerveses aptes per a celíacs "és totalment natural i no influeix en la qualitat final" de la beguda.

 

Germán Fernández, Manel Pradas i Ferran Tuneu, amb el Collbaix de fons Foto: Hoppit


La campanya de micromecenatge per fer realitat aquesta Hoppit Collbaix -a través de la plataforma Verkami- va engegar el passat dimecres, 24 d'octubre, i tothom que ho vulgui hi podrà aportar diners fins al 2 de desembre, moment en el qual sortirà al mercat. La quantitat requerida és de 6.000 euros, que es faran servir per "finançar tots els costos d'elaboració, de disseny, d'embotellament i de logística dels primers vuit-cents litres".

Les aportacions econòmiques poden ser de 10, 25, 50, 100, 150, 250, 350 o 500 euros. Depenent de la quantitat, es tindran unes recompenses o se'n tindran unes altres. En el cas de donar-hi 25 euros, per exemple, el premi consistirà en sis ampolles de Hoppit Collbaix, sis de Hoppit American Pale Ale o Fake Blonde Ale i d'un obreampolles Hoppit. Si se n'ingressen 150, la recompensa es traduirà amb un taller personalitzat d'elaboració de cerveses; amb un tast; amb una caixa de trenta-sis ampolles de les diverses varietats de Hoppit, i amb dues samarretes de la marca.

Si la campanya reïx i s'aconsegueixen recaptar els 6.000 euros, "farem una festa de presentació de la nova cervesa que tindrà lloc al llarg del mes de desembre", avancen Fernández, Pradas i Tuneu. Per a participar en el Verkami podeu visitar aquest enllaç.

 

Participació