Alex Renfroe guia el BAXI Manresa a sumar un nou triomf (79-84)

Homes de l'any passat com Jokubas Gintvainis, Álvaro Muñoz i Iffe Lundberg també són importants a Múrcia

El BAXI Manresa continua sumant els desplaçaments per victòries
El BAXI Manresa continua sumant els desplaçaments per victòries | J. Bernal
27 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:32h
Tres de tres lluny del Nou Congost. El BAXI Manresa continua la seva ratxa immaculada fora de casa i ha aconseguit el triomf davant l'UCAM Múrcia. Joan Peñarroya ja va preveure a la prèvia diferents partits dins un mateix partit. Certament, ha estat un diagnòstic encertat. Els bagencs han dominat el marcador més estona que el seu rival amb dosis de bon joc. I han sabut patir en tres compassos concrets: el primer quart, l'inici del tercer i el tram final. Alex Renfroe ha estat el líder del BAXI Manresa. Però novament la victòria ha estat coral. L'aportació d'homes qui eren l'any passat com Jokubas Gintvainis, Álvaro Muñoz i Iffe Lundberg ha estat molt important en moments delicats. Finalment, Justin Doellman no ha participat del partit. Pels locals, Milton Doyle ha estat el principal maldecap.

El BAXI Manresa ha sortit amb Alex Renfroe, Ryan Toolson, Pere Tomàs, Siim-Sander Vene i Cady Lalanne. L'UCAM Múrcia de Javier Juárez ho ha fet amb Charlton Kloof, Milton Doyle, Ovie Soko, Kevin Tumba, i Sadiel Rojas. Tomàs ha avançat els manresans. Els locals no trigarien en capgirar la situació. Cap dels dos equips estava massa encertat. Primerament, el BAXI Manresa no perdia la cara a la situació. Més per errades locals que no per altres motius. Els bagencs erraven tirs senzills. I mica en mica l'UCAM Múrcia s'anava afinant. Un parcial de 10-3 obligava Peñarroya a aturar el partit (14-8, minut 7). El tècnic recriminava els seus homes la manca de ritme i l'escassa activitat defensiva. El tècnic ha mogut la banqueta. Doyle tornava a anotar de tres per situar la renda locals als deu punts. Però els bagencs han reaccionat amb Jordan Sakho, Jokubas Gintvainis i Iffe Lundberg (22-17, minut 10).

L'activitat defensiva del BAXI Manresa ha augmentat al segon quart. Gintvainis ha liderat el seu equip com no ho havia fet fins ara a la lliga Endesa. Cinc punts del lituà, tres de Lundberg i dos de Sakho aconseguien un 0-10 en el període que acumulat al tram final dels primers deu minuts era de 3-18 (22-27, minut 12). El públic local començar a mostrar signes de nerviosisme. Els locals s'han aferrat a Brad Oleson per no enfonsar-se massa ràpid. El d'Alaska ha empatat a 27. Lluny d'entrar al desànim el BAXI Manresa ha gestionat la situació de meravella amb un Renfroe excels. El base ha acabat la primera part amb 14 punts, 4 assistències i un 19 de valoració. El millor era el marcador del descans: 34-42.

Tres triples i tres tirs lliures de Doyle a la represa propiciaven un 12-0 que feia l'enèsim canvi de guió. L'UCAM Múrcia prenia novament la davantera. La situació era salvable per als de Peñarroya . Eren pitjor les sensacions que el marcador. Muñoz ha actuat de desllorigador. El d'Ávila, inèdit des de més enllà dels 6,75 aquest curs, anotava el seu segon triple. No han estat només tres punts. El BAXI Manresa ha intensificat la seva defensa i s'ha mostrat més fiable en atac. Del 46-42 s'ha passat ràpidament al 48-53 (minut 26). Juárez tornava a aturar el partit. Les instruccions servien als seus homes per igualar a 53. Peñarroya també demanava seixanta segons. I també li servia. El BAXI Manresa afrontaria el darrer quart amb avantatge (56-61).

Els locals només anotaven des del tir lliure. Ni tan sols Doyle era capaç de veure l'anella. En canvi, els manresans sumaven. Amb aparent calma. Però també amb fermesa. Cada bona acció era celebrada per tota la banqueta. Conscient que podia caure la tercera victòria fora de casa. Els dos primers punts de Toolson posaven els de Peñarroya deu punts amunt (59-69, minut 33). Doyle ha ‘tornat' amb el seu sisè triple. Vene, en blanc durant 35 minuts, també. Els tirs lliures podien ser importants al tram final ja que tots dos equips estaven en bonus. El BAXI Manresa ha tenia al seu abast. Tot i això, no ha sabut trencar el partit. L'UCAM Múrcia ha pogut posar-se a un sol punt amb un llançament d'Oleson que no ha entrat.

La personal forçada per Renfroe a manca de 35 segons valia el seu pes en or. El base nord-americà els ha entrat tots dos. Kloof s'enganxa al partit. Toolson rebia una nova personal. El jugador mormó tampoc errava. Rudez evitava l'epitafi quan quedaven disset segons (79-82). Renfroe tornava a anar al punt de personal. I els tornava a encertar. Al darrer atac, Doyle no ha pogut mantenir el seu índex d'encert i els manresans han pogut embolicar la victòria (79-84).

El BAXI Manresa ocupa la setena posició de la lliga Endesa amb un balanç equilibrat (3-3). Es tracta d'una classificació provisional a l'espera que es completi la jornada. El proper cap de setmana, els manresans rebran l'Herbalife Gran Canaria al Nou Congost. Serà diumenge a les cinc de la tarda.