​L'hivern arriba de cop amb pluja, neu i el desplomament de la temperatura

Us expliquem on i quan es pot veure nevar aquest cap de setmana

Nevada al refugi Josep Maria Blanch, al Parc nacional d'Aigüestortes
Nevada al refugi Josep Maria Blanch, al Parc nacional d'Aigüestortes | Arxiu
Redacció
27 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:03h
L'hivern arriba aquest dissabte de cop a finals d'octubre. Les precipitacions que des de la matinada afecten bona part del país són el preludi d'una caiguda sobtada de les temperatures. De fet, avui les màximes seran entre 6 i 10 graus més baixes que ahir mentre que diumenge encara poden recular cinc graus més. L'ambient del cap de setmana serà plenament hivernal i en molts punts del país demà no se superaran els 10 graus al migdia.

Les precipitacions aquest dissabte seran extenses. Pot ploure a pràcticament totes les comarques malgrat que progressivament s'aniran restringint a la meitat est. La cota de neu començarà alta –a l'entorn dels 2.000-2.200 metres- però al migdia ja haurà baixat fins al migdia. A última hora ja haurà baixat als 1.000 metres, puntualment per sota a l'Alt Pirineu.

Diumenge no acabarà de fer net i les precipitacions es repetiran al nord-est i a la cara nord del Pirineu. La cota de neu pot començar per sobre tan sols dels 800 metres –puntualment per sota per exemple als Ports- malgrat que al llarg de la jornada tendirà a pujar lleugerament. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès el primer avís de la temporada per neu: es pot acumular més de 20 cm per sobre dels 1.400 metres en 24 hores a les comarques de l'Alt Pirineu.