El BAXI Manresa vol seguir a Múrcia la bona ratxa com a visitant

Justin Doellman és la principal novetat en una convocatòria d'on cau Paco del Águila

El BAXI Manresa s'enfronta a l'UCAM Múrcia aquest dissabte
El BAXI Manresa s'enfronta a l'UCAM Múrcia aquest dissabte | J. Alberch
26 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:46h
La setmana del BAXI Manresa ha estat marcada per una baixa i una alta. El club manresà feia públic el passat dijous la baixa de Paco del Águila per culpa d'una lesió al dit polze de la mà dreta. Joan Peñarroya explicava en la roda de premsa prèvia al duel contra l'UCAM Múrcia (dissabte, 18.15h) que el pivot va rebre un cop contra l'Unicaja de Màlaga i que no ha pogut entrenar en tota la setmana. A hores d'ara es desconeix el temps de baixa de del Águila. La cara ha estat Justin Doellman. El nord-americà s'ha incorporat gradualment a la disciplina de l'equip i ja ha pogut completar el darrer entrenament al ritme dels seus companys. El Capità Amèrica està, per tant, per jugar aquest cap de setmana. 

La recuperació de Doellman coincideix gairebé en el temps amb la finalització del contracte temporal de Siim-Sander Vene. L'estonià acaba en breu la seva vinculació amb el BAXI Manresa i caldrà veure si prorroga o no la seva estada al Nou Congost. Peñarroya no es preocupa d'aquest aspecte ni dels minuts que Doellman pugui tenir a Múrcia. Només està centrat en el partit de la sisena jornada i en els dotze jugadors que disposarà per afrontar-lo. "La resta ja vindrà", ha comentat. 


Sobre el rival, Peñarroya ha explicat que "juguem en un camp molt complicat i un rival molt dur". L'UCAM Múrcia ha mostrat fins ara dues cares molt diferents. A la lliga Endesa ha guanyat només un partit i ve de perdre amb claredat contra el Baskonia la passada jornada (93-49). En canvi, les coses marxen millor als murcians a la Champions League de la FIBA. Dimarts passat va derrotar el Nizhny Novgorod (51-72). Peñarroya defineix l'equip murcià com un "rival dur i atlètic. Tenen jugadors que segueixen d'altres anys i tenen gran qualitat atlètica i duresa defensiva". 

Per la seva part, Javi Juárez, entrenador de l'UCAM Múrcia, no es mostra desanimat pel mal començament del seu equip a la lliga i afirma que no és hora de "pensar en petit". El tècnic té moltes ganes de regalar una alegria als seus aficionats. Del BAXI Manresa en destaca jugadors importants com Alex Renfroe i Ryan Toolson a qui vol "minimitzar perquè baixin els seus percentatges en el llançament". Finalment, i tot i que pugui ser perjudicial per al seu equip, celebra el retorn de Doellman. Juárez és de parer que prefereix jugar contra un equip amb tots els seus efectius ja que "quan un equip té baixes els jugadors s'ajunten més per cobrir els jugadors lesionats. I a la lliga Endesa tots els jugadors tenen molta qualitat". 
Arxivat a