El Fòrum Energia d'Ecoviure posa l'accent com reduir les emissions

Fòrum Energia d'Ecoviure, aquest divendres
Fòrum Energia d'Ecoviure, aquest divendres | Fira Manresa
Redacció
26 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:26h
L'any 2050 tota l'energia que es consumeixi a Catalunya haurà de ser renovable. Com s'assolirà aquest objectiu i quines implicacions tindrà per a administració, ciutadans i empreses han estat els temes centrals del Fòrum Energia que s'ha celebrat aquest matí en el marc de la fira Ecoviure. Una cinquantena de persones han participat en aquesta jornada professional que, amb ponents d'alt nivell, ha plantejat solucions energètiques per fer front al canvi climàtic.

Entre les experiències que s'han pogut escoltar n'hi ha hagut de relacionades amb l'autoconsum fotovoltaic, la mobilitat elèctrica i l'eficiència i la gestió del consum energètic. També s'ha parlat dels reptes energètics de Catalunya i dels principals continguts de la Llei catalana del canvi climàtic. La xerrada inaugural, a càrrec del professor jubilat de Mineralogia de la UPC de Manresa, ha analitzat les implicacions mediambientals, econòmiques i polítiques de l'extracció i tractament dels anomenats minerals crítics, imprescindibles per desenvolupar les energies renovables i el vehicle elèctric.

Un cap de setmana dedicat al medi ambient

Manresa viurà un cap de setmana dedicat al medi ambient amb la celebració de la vintena edició de la fira Ecoviure. La fira estarà oberta al públic dissabte 27 i diumenge 28 amb propostes d'alimentació ecològica, energies renovables, vehicles elèctrics, bioconstrucció, moda sostenible, cosmètica natural, etc. Durant tot el cap de setmana el públic podrà participar en més d'una seixantena d'activitats complementàries, entre les pròpies de la fira Ecoviure i les de Cuida't, que se celebra també aquest cap de setmana al Palau Firal de Manresa.