Més del 80% de les parcel·les buides de Sant Fruitós han estat netejades per evitar incendis

En aplicació de la nova ordenança de neteja, l'Ajuntament ha actuat subsidiàriament en aquelles parcel·les on el propietari no ha fet res

Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:44h
Aquest any ha estat el primer d'aplicació de la modificació de l'ordenança de neteja de terrenys i solars de Sant Fruitós de Bages, en la qual per primera vegada apareix una taxa aprovada i pública per a la realització de les tasques de neteja de forma subsidiària per l'Ajuntament. 

Per primera vegada s'ha assolit que el compliment de l'ordenança hagi estat molt elevat, ja sigui per pròpia iniciativa dels propietaris o ja sigui per l'execució subsidiària municipal.

Cal mencionar que de les 464 parcel·les que s'han inspeccionat, 262 han estat netejades pels mateixos propietaris i 112 han estat executades per part de l'Ajuntament. En les noranta parcel·les restants no s'hi ha pogut actuar per disposar de tancament o per altres casuístiques que estan sent objecte d'estudi per a la millora de l'ordenança.

Els treballs es van començar a desenvolupar el passat 15 de maig seguint les directrius de la ordenança reguladora de terrenys, que es va modificar amb la voluntat d'evitar els problemes que comporta una mala o nul·la actuació dels propietaris i que poden derivar en incendis. 

L'Ajuntament ha engegat el procés per al cobrament de la taxa de l'ordenança de forma executiva als propietaris als quals se'ls ha netejat la parcel·la de forma subsidiària.