Ecoviure arriba a la vintena edició com a fira referent del sector mediambiental

El Palau Firal de Manresa tornarà a omplir-se aquest cap de setmana de propostes per a una vida més ecològica i sostenible

Els regidors Calmet i Serracanta durant la presentació de l'Ecoviure
Els regidors Calmet i Serracanta durant la presentació de l'Ecoviure | Fira Manresa
Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:23h
Manresa tornarà a ser aquest cap de setmana ciutat de referència en medi ambient, sostenibilitat i ecologia. La fira Ecoviure, que enguany arriba a la vintena edició, omplirà el Palau Firal de propostes que tenen per objectiu promoure un futur més sostenible des d'àmbits tan diversos com l'alimentació, l'energia, la construcció o la mobilitat. Ho farà apostant de nou per una combinació del contingut més professional, amb jornades d'alt nivell adreçades a un públic especialitzat, i activitats divulgatives per al gran públic.

Entre els sectors que seran presents a la fira n'hi ha de tan diversos com la bioconstrucció, les energies renovables, l'alimentació ecològica, la moda sostenible o la cosmètica natural. Tots ells són sectors econòmics que han experimentat un fort creixement en els darrers anys, a la vegada que ha augmentat l'interès de la població per aquest tipus de productes. Els estands dels expositors ocuparan tota l'ala dreta del Palau Firal més més una carpa exterior on s'hi instal·larà l'oferta de vehicles elèctrics. En aquests moments ja hi ha confirmada la presència de les marques Audi, Citroen, Jaguar, Kia, Peugeot, Renault i Volkswagen.

Punt de trobada dels professionals del sector

Tot i que Ecoviure obrirà portes per al públic el dissabte 27, ja des de divendres 26 al matí acollirà diferents esdeveniments de caire professional. És el cas del Fòrum Energia, que tindrà lloc divendres i es dedicarà als reptes energètics que planteja el canvi climàtic. També divendres però a la tarda es farà una jornada sobre el sector del porcí ecològic al nord d'Europa organitzada pel Departament d'Agricultura i l'Escola Agrària de Manresa i, ja dissabte, hi haurà altres activitats com la jornada Rural Smart, on es parlarà d'estratègies per a la sobirania energètica o, diumenge, una xerrada sobre les oportunitats de la viticultura davant del canvi climàtic a càrrec d'un responsable de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

Una altra de les propostes destacades d'Ecoviure serà en l'àmbit de la bioconstrucció, amb una activitat organitzada pels col·legis professionals d'Arquitectes, Enginyers Industrials, Enginers Tècnics Industrials i Aparelladors i la Universitat Politècnica de Catalunya i la Cambra de Comerç de Manresa. La proposta permetrà conèixer com és la casa sostenible de Toni Mestres, expresentador del programa Quequicom de TV3, assistir a petites presentacions dels expositors d'aquest sector, que donaran a conèixer els seus productes i serveis, i visitar una exposició sobre bioconstrucció.

Natxo Tarrés i Ada Parellada, reclams mediàtics

Entre els diferents experts que passaran al llarg del cap de setmana pel Palau Firal de Manresa hi ha dos personatges molt coneguts per al públic: Natxo Tarrés, membre del grup Gossos, que serà l'encarregat de pronunciar la conferència inaugural, el dissabte a les 11 del matí, i la cuinera Ada Parellada, propietària del restaurant Semproniana de Barcelona i col·laboradora en diferents mitjans de comunicació, que conduirà un taller per combatre el malbaratament alimentari, diumenge també a les 11 del matí.

Altres propostes en les que podran participar els visitants d'Ecoviure són, entre d'altres, un taller i una exposició sobre la banca ètica, un taller de colònies amb plantes aromàtiques de cultiu ecològic, un taller d'instruments amb material reciclat o una xerrada sobre el tèxtil sostenible. Totes aquestes activitats són obertes al públic i gratuïtes. El programa complet pot consultar-se al web d'Ecoviure i a les xarxes socials de Fira de Manresa.

Ecoviure estarà oberta al públic dissabte 27 i diumenge 28 d'octubre de 10.30 a 20.30 hores, amb entrada gratuïta. Hi haurà un servei d'autobús híbrid gratuït tant d'anada com de tornada des del centre de Manresa. L'acte oficial d'inauguració tindrà lloc dissabte 27 d'octubre a les 12.30.

Cuida't, el mateix cap de setmana al Palau Firal

Per primera vegada, Ecoviure coincidirà en el temps amb la fira Cuida't, dedicada a la salut, el benestar i les teràpies naturals. Les dues fires se celebraran de manera simultània però en espais separats i mantenint cadascuna la seva identitat i el seu programa d'actes. Entre l'oferta de Cuida't hi ha propostes adreçades a millorar el benestar personal i la salut mitjançant o activitats tan diverses com l'acupuntura, la zumba o el feng shui.

També hi seran presents, com en la passada edició, diferents entitats de l'àmbit de la salut que es dediquen a fer divulgació i donar suport a les persones que pateixen determinades malalties. És el cas de l'associació L'Olivera, de dones afectades per càncer de mama; l'Associació Espanyola Contra el Càncer; o Agrupem, entitat de suport a persones afectades per l'esclerosi mútiple. Aquestes entitats tindran un paper actiu a la fira oferint xerrades i activitats i donant a conèixer la seva tasca.