Althaia i Avinent, com a models en l'aplicació de la impressió 3D en la salut

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, a l'estand d'Althaia
La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, a l'estand d'Althaia | Althaia
Redacció
22 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:41h
La Fundació Althaia i Avinent han participat activament en l'organització de Healthio i In3Dustry, dues fires de referència del sector de la innovació i la salut que es van celebrar la setmana passada al recinte de Montjuïc de Barcelona. En aquests certàmens es va destacar la importància de la col·laboració entre el món empresarial i els serveis de salut per avançar en l'aplicació de la impressió i bioimpressió 3D en el sector sanitari i es va posar com a model el treball conjunt entre la Fundació Althaia i Avinent. 

La fundació i l'empresa van presentar el projecte de creació d'un model anatòmic en 3D de la part abdominal del cos humà concebut per preparar una intervenció quirúrgica de neoplàsia de recte amb abordatge laparoscòpic per via transanal i transabdominal. L'exposició va anar a càrrec d'Albert Giralt, director general d'Avinent; Pablo Collera, cap del servei de Cirurgia General d'Althaia, i Bartomeu Ayala, responsable de Formació de la mateixa institució, que van explicar el projecte i el treball conjunt entre els professionals d'Althaia i l'equip de bioenginyeria d'Avinent per tal d'aconseguir unes textures molt similars a les del cos humà que facilitin la preparació d'una cirurgia complexa com aquesta. 

En paral·lel, ambdues institucions van organitzar la presentació de 12 casos reals d'aplicació de la tecnologia d'impressió 3D en l'àmbit sanitari, que van anar a càrrec de professionals de diferents centres sanitaris catalans: Hospital Trias i Pujol, Hospital Clínic de Barcelona, Parc Taulí, Hospital de Sant Joan de Déu, Consorci Sanitari Integral, Althaia, Hospital Joan XXIII, Bellvitge, Mútua de Terrassa i Vall d'Hebron. Per part d'Althaia, la Dra. Neus Busquet, cap del servei d'Oftalomologia, va parlar de la impressió 3D en la planificació d'una intervenció quirúrgica de descompressió orbitària i en el disseny i desenvolupament d'instrumental quirúrgic per portar-la a terme. 

L'ús de models anatòmics ajuden els facultatius a identificar millor el problema i el seu abordatge, fet que es tradueix en una planificació quirúrgica més eficient i precisa, que reverteix en una major seguretat dels pacients i fa les organitzacions més eficients.

Des de la Catalunya Central, Althaia i Avinent lideren l'aposta per la introducció de la impressió 3D i la bioimpressió en el sector sanitari català.
Arxivat a