El Montepio farà una xerrada sobre seguretat de les cadiretes infantils per a vehicles

Tindrà lloc el 24 d'octubre, a les 6 de la tarda, al carrer Bilbao, 22, de Manresa

Redacció
22 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:55h
El Montepio de Conductors oferirà el proper 24 d'octubre una xerrada gratuïta i oberta al públic sobre l'ús de cadiretes infantils per a vehicles i la seva seguretat. S'hi parlarà de temes com homologacions de les cadiretes, normatives vigents, consells útils per prevenir danys i lesions en els infants, com triar la cadireta més adequada a cada família, com instal·lar-les de forma correcta, i com prendre la decisió més adequada en cada moment per evitar riscos. La xerrada es durà a terme amb suport audiovisual i altre material per fer més reals i interactius els casos pràctics.

La sessió tindrà lloc al carrer Bilbao, 22 de Manresa, a les 6 de la tarda, i anirà a càrrec de Josep M. Vallès, gerent d'Smart Baby, firma distribuïdora de la marca Joie, d'articles per a infants; i de Joan López, coordinador d'educació per a la mobilitat segura de trànsit de l'Àrea Regional de Trànsit Central de Mossos d'Esquadra. Vallès és formador en seguretat viària infantil i un referent en aquest àmbit, amb unes 150 conferències cada any adreçades a diversos col·lectius, és director econòmic d'AESVI (Asociación Española para la Seguridad Vial Infantil) i és professor universitari i formador de l'ONU. López és Mosso d'Esquadra des de l'any 1995 i especialitzat en trànsit des del 2000.

La xerrada està especialment pensada per a famílies, però també per a d'altres col·lectius de seguretat i emergències, com cossos policials, professionals de la salut, professionals de l'educació, etc.

Precisament aquests dies el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb Mossos d'Esquadra i Policies Locals una campanya policial preventiva d'ús de sistemes de seguretat passiva. Aquesta estratègia operativa per controlar l'ús de cinturó (tant per part del conductor com de l'acompanyant i dels ocupants dels seients posteriors), del casc i dels sistemes de retenció infantil (SRI) a les carreteres i carrers de Catalunya té per objectiu reduir les víctimes d'accidents de trànsit i recordar la importància d'emprar aquests dispositius i de fer-ho correctament.