El Cd'E Manresa domina però no concreta el seu partit contra l'Andorra (1-1)

El Cd'E Manresa ha empatat a casa contra el FC Andorra
El Cd'E Manresa ha empatat a casa contra el FC Andorra | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
22 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:02h
Un excés de confiança de Romano davant Jordi Alaez, que l'empaitava al costat del banderí de corner i que va culminar amb una centrada enverinada cap a l'arribada del pitxitxi visitant Kiki, va condicionar un partit contra l'Andorra que, en altres circumstàncies, el Cd'E Manresa hagués decantat al seu favor.

La sort per al Manresa va ser que cinc minuts després Manel Sala es treia un conill del barret per establir el que, a la fi, seria el definitiu empat a u. Encara que el partit, ofensivament parlant, va estar mancat de pólvora, sí que el Manresa va fer mèrits més que suficients per endur-se una victòria que Xisco, el porter andorrà, va evitar que es produís.

El Manresa va manar sobre el terreny de joc en una primera part en que l'únic però va ser la poca profunditat a l'hora d'encarar la porteria de Xisco. A més, els deixebles de Piti Belmonte van haver de remar contra corrent després que als 7' de joc l'Andorra s'avancés al marcador. Una internada del visitant Jordi pel carril dret de l'ataca andorrà el va tallar Romano al costat del corner, però un excés de confiança del lateral blanc-i-vermell va fer que perdés la pilota en favor del seu rival; aquest va córrer paral·lel a la línia de fons i va enviar una passada de la mort cap a l'arribada de Kiki, a l'alçada del segon pal, que només va haver d'empènyer la pilota per establir el 0 a 1. La part positiva, pel Manresa, d'aquella situació era que quedava tot un món per a què s'acabés el partit, temps suficient per remuntar un gol rebut en fred.

Cinc minuts després que el Manresa rebés la clatellada de Kiki, Manel Sala, en una jugada a la zona de tres quarts, es va treure un conill del barret en forma de boleia des d'uns 45 metres que sorprenia un Xisco que només va tenir temps de mirar enlaire una pilota que es va colar al fons de la xarxa del gol nord de l'estadi (1-1, 12'). Un golàs amb majúscules.

Després de l'empat a u el Manresa va créixer encara més en domini, però l'entramat defensiu del seu rival es va imposar davant un Manresa que durant molts minuts va asfixiar el seu rival amb un joc de toc però que sempre moria en la teranyina defensiva pirinenca. Només una gran jugada individual de Cuello, amb passada enrere, al balcó de l'àrea, que Marc Serra va culminar amb un xut que Xisco va evitar que es convertís en gol al costat del travesser, es va sortir del guió establert.

La represa es va iniciar amb iniciativa local però sense un clar domini sobre el seu rival. L'Andorra es va estirar una mica més en atac, aprofitant les tímides escomeses manresanes, però en 45' Pol Busquets no va patir cap ensurt a la seva parcel·la defensiva. El Manresa va visitar amb assiduïtat els dominis de Xisco, però només a la recta final del partit va fer-li pessigolles.

Als 80' una centrada des de l'esquerra de Solernou el va rematar Manel Sala amb una remat de cap, franc, que va fer lluir-se a Xisco, que enviava la pilota a corner. Joel Priego xutava des de fora de l'àrea gran una pilota que deixava palplantat Xisco però que va sortit a fora per poc (84'). La bala de canó que li quedava al Manresa arribaria als 85'. Falta al balcó de l'àrea que duia implícita el nom de Manel Sala. Efectivament, el manlleuenc va posar la pilota amb mim, va agafar aire i la va colpejar; però la pilota es va estavellar al travesser, va picar a terra, va sortir refusada cap a l'interior de l'àrea i quan Solernou anava a colpejar amb el cap, a boca de gol, va ser empentat per un defensa.

Tothom demanava el VAR, per revisar la jugada, però es van adonar que això és 1ª Catalana, un altre món. I als 93 minuts el xiulet final de l'àrbitre confirmava que l'Andorra havia evitat el ple de victòries del Manresa en un estadi del Congost que des de 2014 no veu més de tres triomfs seguit dels blanc-i-vermells. No obstant, malgrat el poc bagatge ofensiu del Manresa en el partit, aquest va ser suficient per haver sortit victoriós davant un Andorra que amb poc (molt poc) va sucar un punt.