El Guillem Catà aprofundeix en la inclusió social amb el projecte Erasmus+ WISH

Alumnes d'intercanvi visitant Barcelona
Alumnes d'intercanvi visitant Barcelona | Guillem Catà
Redacció
22 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:05h
Entre els dies 14 i 20 d'octubre, alumnes dels instituts I.I.S. Grandis de Cuneo (Itàlia), Súkromná Obchodná Akadémia de Zilina (Eslovàquia) i de l'Institut Guillem Catà han compartit activitats educatives en el marc del programa Erasmus+ WISH. Acompanyats de professors dels respectius centres i de les universitats de Gaziantep (Turquia) i Timisoara (Romania), han dut a terme tallers orientats al treball en equip per vehicular les habilitats del segle XXI i l'aprenentatge basat en projectes amb l'objectiu de desenvolupar i implementar la inclusió social dins el currículum escolar.

Tanmateix, s'ha visitat l'ONG Proactiva Open Arms, que ha explicat la seva feina de rescat de refugiats al mediterrani, la cooperativa La Fageda, que ha mostrat el seu model d'èxit en la inclusió laboral de persones discapacitades, i s'ha rebut una xerrada per part de Chrysallis, associació de famílies de menors transexuals, que ha ajudat als alumnes a resoldre els seus dubtes al voltant de qüestions de gènere. Finalment, alumnes i professors han pujat a l'escenari de la sala Stroika per oferir un concert inclusiu, on persones de diferents països i cultures han assolit l'objectiu de treballar la diversitat mitjançant un projecte col·lectiu.

El febrer de 2019, tindrà lloc una nova mobilitat del projecte a Zilina amb experiències educatives similars, i s'espera que aquest conclogui a l'abril a Gaziantep, on els professors redactaran l'informe final.