Els Tirallongues segueixen a bon ritme a Berga

4de8 dels Tirallongues a Berga
4de8 dels Tirallongues a Berga | Tirallongues
Redacció
22 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:44h
Els Tirallongues de Manresa han actuat aquest dissabte juntament amb els Castellers de Berga i els Castellers d'Esparreguera amb motiu de la Festa del Forn a Berga.

S'iniciava la diada amb els tradicionals pilars d'entrada, els manresans descarregaven tres pilars de 4, dos pilars de 4 per part dels berguedans i dos pilars de 4 dels Castellers d'Esparreguera.

Els Tirallongues sortien a primera ronda de castells amb el seu castell limit: el 4d8, degut a uns importants desnivells que presentava la plaça a obligat als castellers a tenir que treballar aquesta construcció més del compte, finalment aconseguien descarregar aquest castell per desena vegada aquesta temporada, a segona ronda presentaven un 2d7 amb un pom de dalt renovat, que tot i patir alguns tremolins descarregaven sense problemes, per la tercera ronda descarregaven un 5d7, una construcció que es mostrava molt sòlida i ben treballada, finalitzaven la seva actuació amb dos pilars de 5 simultanis, un dels quals comptava amb l'estrena d'un enxaneta.

Castellers de Berga obrien plaça a primera ronda de castells amb un 5d7, un 2 d7 a segona ronda, un 4d7 a tercera i finalitzaven la seva jornada amb 3 pilars de 4. Els berguedans també presentaven un castells sòlids i ben executats.

Castellers d'Esparreguera descarregaven un 5d7 a primera ronda, a segona ronda arribava un dels moments mes emotius de la jornada quan la colla aconseguia descarregar un 2d7 per primera vegada en la seva història, una fita que els castellers celebraven amb molta eufòria, per la tercera ronda mostraven un 3d7 i s'acomiadaven amb dos pilars de 4.

Com ja comença a ser habitual en les darreres actuacions, els manresans aconseguien arrossegar un gran nombre d'efectius, es comptabilitzaven fins a 132 camises a plaça. En les ultimes temporades la colla ha mostrat un positiu creixement en la seva massa social, que sens dubte permetrà encarar l'ultim tram de temporada amb les màximes ambicions.

Tirallongues ja prepara la seva propera diada que tindrà lloc el dia 10 de novembre a les 5 de la tarda a la plaça Sant Domènec de Manresa  juntament amb els castellers dels Nyerros de la Plana.