VÍDEOS I FOTOS Un centenar de tractors es concentren a Lledoners pels presos polítics

La protesta ha estat convocada per Unió de Pagesos per defensar la democràcia

Els tractors arribant a Lledoners
Els tractors arribant a Lledoners | Pere Fontanals
21 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:35h
Prop d'un centenar de tractors participen en la concentració a la presó de Lledoners organitzada per Unió de Pagesos per reclamar l'alliberament de les preses i presos polítics i defensar la democràcia. Aquest matí, cap a quarts de deu del matí, s'han trobat al polígon industrial Pla dels Vinyats, a Sant Joan de Vilatorrada, on allà s'han organitzat per anar aviat a la presó. 

El gruix de la tractorada ha arribat en dues columnes, desenes de vehicles han arribat de Lleida, Igualada i Calaf i per altra banda, Vic, Olot, Sallent i el Lluçanès. Ara bé, altres tractors s'han desplaçat d'altres punts de la geografia catalana fins i tot de les Terres de l'Ebre.
 

Vista aèria del llaç que han format els tractors per la llibertat a Lledoners. Foto: Unió de Pagesos


Està previst que els tractors s'estacionin en forma de llaç per exigir l'alliberament dels presos i denunciar la repressió de l'estat espanyol.

"No és cap divertiment venir aquí"

Josep Guitart, coordinador del Bages d'Unió de Pagesos, destaca que el món agrari surt a denunciar "les injustícies que tenim amb els presos polítics tancats aquí" i per això, exigeix "la seva llibertat immediata". El mateix representant del sindicat apunta que "desitjaríem que demà ja fossin tots a fora" i reafirma que "no és cap divertiment haver de venir aquí" a reclamar justícia.

Per la seva banda, Carles Mencos, coordinador territorial de les comarques de Catalunya Central d'UP, afirma que "els demòcrates tenim l'obligació de reclamar justícia i democràcia" que per això s'han mobilitzat.