La bona primera part no és suficient al BAXI Manresa per vèncer l'Unicaja (87-96)

Kyle Wiltjer ha liderat la reacció de l'Unicaja de Màlaga al tercer quart

L'Unicaja Màlaga s'ha endut el partit al Nou Congost
L'Unicaja Màlaga s'ha endut el partit al Nou Congost | J. Alberch
20 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 23:37h
El BAXI Manresa tenia al davant un partit dels complicats de la temporada. Ni quan el marcador assenyalava un il·lusionant 22-12 ningú creia que el triomf estava assegurat. Alex Renfroe i Ryan Toolson han ofert bons minuts de bàsquet. Tot i això, la gran figura del partit ha estat el jugador de l'Unicaja de Màlaga Kyle Wiltjer. Un tercer quart excels del canadenc ha girat el duel com un mitjó i ha posat les bases d'una clara victòria visitant. Òscar Perea, Rubén Sánchez Mohedas i Fernando Calatrava, sense incidir en el guanyador del partit, han ofert un pèssim arbitratge que no ha tractat a tothom per igual. Nikola Dagrovic ha debutat lluint el dorsal 99.

El BAXI Manresa ha començat amb Alex Renfroe, Ryan Toolson, Pere Tomàs, Siim-Sander Vene i Jordan Sakho. I l'Unicaja de Màlaga amb Brian Roberts, Sasu Salin, Daniel Díez, Kyle Wiltjer i Giorgi Shermadini. Els de Luis Casimiro s'han avançat ràpidament gràcies a Salin i Wiltjer. El BAXI Manresa no estava disposat a perdre per la via ràpida. Repartint l'anotació equilibrava el marcador (8-8, minut 5). Toolson anotava els seus primers dos punts per avançar l'equip local. El Nou Congost bullia també per la bona defensa del seu conjunt. I més quan un triple de Renfroe culminava un parcial de 12-0. Wiltjer, el principal, trencava la ratxa local. Però el BAXI Manresa anava llançat. Les rotacions introduïdes per Peñarroya donaven els seus fruits. Quatre punts seguits d'Iffe Lundberg situaven la renda local als deu punts (22-12, minut 10).

El tècnic visitant ha ordenat una defensa més agressiva als seus jugadors. Això ha tallat la producció ofensiva dels bagencs, que han hagut de llançar molt de tres. Sense encert. Com tampoc en tenia l'Unicaja de Màlaga. Fins que no havien passat més de tres minuts i mig del segon quart no ha arribat la primera cistella d'aquest període. Lalanne, amb un tir de dos, n'ha estat l'autor. El paisatge era fabulós per als interessos locals. Fins que els de Luis Casimiro han trenat tres bones jugades seguides i s'han posat a un sol punt (24-23, minut 15). Llavors ha estat Peñarroya qui ha demanat minut. Renfroe combinava amb l'haitià Lalanne per donar un xic d'aire i començar un intercanvi de cistelles. Els malaguenys arribarien a avançar-se. Renfroe i Toolson han exercit com els líders que han de ser i han deixat el seu equip amb avantatge al descans. Vene hi ha posat la cirereta amb el sisè triple del BAXI Manresa (42-35).

Nou punts seguits de Wiltjer situaven un altre cop l'Unicaja al capdavant. Renfroe feia la seva típica penetració a cistella per capgirar-ho novament. No obstant, el partit havia canviat de decorat. El visitant Wiltjer seguia sumant sense que ningú el pogués aturar. El nord-americà ha fet un vestit a mida a Vene i donava quatre punts a favor al seu equip (48-52, minut 25). El joc manresà era menys fluid. Els malaguenys han arribat a gaudir de deu punts al seu favor en tres ocasions (50-60, 53-63 i 57-67). Aquest darrer cop gràcies a un 2+1 de Mathias Lessort que ha despertat les ires del Nou Congost.

El públic ha esclatat al crit "ACB, corrupció!". El mateix Lessort ha tancat un nefast període per als interessos manresans (59-71, minut 30). A manca de deu minuts, el panorama es preveia complicat per al BAXI Manresa. Els intents dels bagencs no tenien la seva recompensa ja que cada encert era respost amb una o dues accions andaluses. I enmig d'aquest ambient el trio arbitral hi ha posat la seva salsa. Sense que avui hagin tingut cap incidència en la derrota dels bagencs han tornat a faltar el respecte als de Peñarroya. Els aficionats han marxat d'allò més enfadats amb la tripleta arbitral. Amb tot decidit, el joc ja era el de menys. L'objectiu local era perdre dels mínims punts possibles. I el dels seguidors feia palès el seu enuig. La lluita del BAXI Manresa ho ha deixat finalment en nou punts (87-96).

El BAXI Manresa ocupa l'onzena posició amb dues victòries i tres derrotes. El proper compromís per als de Peñarroya serà el proper dissabte a les sis de la tarda a la pista de l'UCAM Múrcia.