L'equip de govern es queda sol i en minoria a Sant Salvador de Guardiola

Qui pensava en un pacte entre GPC i CiU per salvar el govern anava errat. En el ple d’aquesta nit s’ha evidenciat la solitud de l’equip de govern fins al punt que Albert Miralda ha amenaçat de fer fora de la sala de plens l’anterior alcalde, Roset, que es trobava entre el públic, després d’un enfrontament dialèctic

Redacció
16 d'octubre del 2009
576_1255655590IMG_1575
576_1255655590IMG_1575

Els quatre regidors de govern de cara a la foto. Jordi Bonvehí Castañé

Una cinquantena de persones han seguit aquesta nit un espès, llarg i a voltes grotesc ple de l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola som si fos un partit de tennis, aplaudint unes intervencions uns, xiuxiuejant unes paraules uns altres. La sessió s’ha hagut d’aturar diverses vegades per proclames, aplaudiments, xiulets, remor i respostes des del públic.

Després de deixar sobre la taula dues mocions al no trobar un punt d’acord en la forma tot i estar d’acord en el fons, el primer avís ha arribat per a l’equip de govern quan la segona moció presentada per l’Entesa, per tal de fer els plens ordinaris cada dos mesos i no cada tres com fins ara, s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els regidors de l’oposició. Després d’aquesta moció, i després de dues hores llargues de ple, s’ha arribat a la moció sobre la dedicació i els honoraris de l’alcalde i els regidors de govern. El regidor Jorge Gordillo, de l’Entesa, ha explicat la seva moció contraposant els honoraris i la dedicació de l’equip de govern de Sant Salvador de Guardiola amb el que aconsella la Federació de Municipis de Catalunya i ha exigit a Miralda que fes un acte de contenció en temps de crisi.

La resposta de l’alcalde s’ha basat en repassar totes les actuacions realitzades en els dos anys que portaven governant el municipi, en desmentir les xifres que Gordillo havia exposat que cobrava el govern de l’anterior legislatura –moment en el que s’ha produït l’enfrontament entre alcalde i exalcalde- i en acusar el regidor de l’Entesa de torpedinar la construcció de l’escola –rumor de fons entre el públic- i de dirigir un fòrum a internet que només es dedicava a llançar falses acusacions contra l’equip de govern.

Després de la contrarèplica de l’Entesa, ha arribat la veu a CiU, que eren els únics que podien provocar que la moció no prosperés, però que des de l’enfrontament anterior entre els alcaldes ja es preveia que acabarien donant suport a la moció, tal i com han anat fent tots els regidors no adscrits fins acabar essent 7 contra 4. Així doncs, després d’avui, Albert Miralda passarà de cobrar 49.100 euros bruts l’any, a cobrar-ne 23.750, amb una dedicació màxima de 5 hores diàries, i la resta de regidors de govern s’hauran de repartir la dedicació i els emoluments depenent de la cartera de cadascú amb un màxim d’hores entre tots.

Prospera la moció de les consultes per la independència
Entremig de tant guirigall, a darrera hora s’ha admès la moció en tràmit d’urgència que presentava la CUP sobre el suport a les consultes per la independència. Al no tenir presència en el consistori, la defensa de la moció l’ha portat a terme Jaume Casanovas, d’ERC, i ha prosperat sense més dificultats per nou vots favorables, una abstenció del regidor no adscrit Pere Cots, i un vot en contra del regidor de l’Entesa, Jorge Gordillo.
 

El ple s'ha allargat gairebé 5 hores. Jordi Bonvehí Castañé