El Rotary il·luminarà la façana de Crist Rei pel dia internacional contra la poliomielitis

Crist Rei il·luminat pel dia internacional contra la poliomelitis
Crist Rei il·luminat pel dia internacional contra la poliomelitis | RCMB
Redacció
19 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:22h
La façana de l'església de Crist Rei de Manresa, un dels punts neuràlgics de la capital del Bages, oferirà el pròxim dimecres 24 d'octubre una imatge poc usual. El Rotary Club de Manresa-Bages il·luminarà el temple amb les paraules End Polio Now, una acció que es portarà a terme entre les 7 de la tarda i les 10 del vespre. D'aquesta manera, l'entitat se sumarà a la commemoració del Dia internacional contra la poliomielitis, una malaltia infecciosa en clar retrocés però que encara afecta infants d'algunes regions del món.

Aquesta acció, que impulsa Rotary Internacional, es repetirà de manera simultània en edificis emblemàtics de diferents ciutats del món amb l'objectiu de conscienciar la població sobre la importància d'eradicar totalment aquesta malaltia i recaptar recursos econòmics per fer-ho possible.

Des de Manresa i el Bages també es contribuirà a recollir fons per acabar amb aquesta malaltia. Per una banda, una desena d'empreses i establiments de la comarca vendran participacions de la Grossa que seran solidàries amb aquesta causa. Es tracta de Soler Centre Visual, Centre Mèdic Itco, Joieria Copèrnic, Inauxa Comercial, Difoprint, Clínica Dental Dr. Sitges, Salut Manresa, Viatges Masanés, Assessoria Jordà-Clop i Firma.

En paral·lel, i com en ocasions anteriors, es distribuiran urnes d'acapte a establiments de la comarca. Una acció que és possible gràcies a la col·laboració d'empreses i comerços. Enguany n'hi haurà a diferents establiments del Grup Llobet, el Forn de Cabrianes, La Lionesa, La Creadora, Viatges Masanés, Òptica Soler, Restaurant Ca l'Aligué, Petro Pintó, The Cyclery i Difoprint.

El Rotary, compromès amb la lluita contra la polio

Des que Rotary Internacional i els seus socis col·laboradors van posar en marxa accions per aconseguir l'eradicació mundial de la poliomielitis, fa aproximadament 30 anys, la incidència d'aquesta malaltia s'ha reduït en més del 99,9%. S'ha passat de 350.000 casos anuals a 37 l'any 2016. Per mantenir aquest avanç aconseguit i protegir tots els nens i nenes contra la polio, en els pròxims tres anys Rotary s'ha compromès a recaptar 50 milions de dòlars anuals. Per la seva part, la Fundació Bill i Melinda Gates aportarà dos dòlars per cada dòlar que Rotary destini a aquesta causa. Sense els recursos econòmics necessaris i la voluntat política dels governs, aquesta malaltia que causa paràlisi podria ressorgir en països ja declarats lliures de polio.

Per acabar amb la malaltia s'ha de detenir la transmissió del virus en els tres països en els quals continua sent endèmic: Afganistan, Nigèria i Pakistan. També s'ha d'evitar l'aparició de casos en altres països per tal que no tornin a produir-se brots. Actualment hi ha 60 països en situació d'alt risc que porten a terme campanyes massives de vacunació per protegir els seus nens d'aquesta malaltia que afecta el sistema nerviós.