Sant Fruitós estrena un software per planificar la recàrrega dels cotxes elèctrics

És una aplicació que permet veure en temps real la disponibilitat dels punts de recàrrega elèctrica al municipi

Redacció
17 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:00h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages estrena un nou software per als punts de recàrrega de vehicles elèctrics que permet veure en temps real la disponibilitat dels punts de recàrrega elèctrica al municipi.

D'aquesta manera, les persones que el vulguin utilitzar poden planejar amb certa antelació quan volen passar i per quin punt de recàrrega gratuït. 

Aquesta novetat és especialment rellevant si es té en compte que el temps habitual de recàrrega d'un cotxe elèctric es troba entre els 30 i els 100 minuts de mitjana, i que pot arribar fins a les 2 hores segons diferents condicionants. 

La disponibilitat dels diferents punts de recàrrega, tant de Sant Fruitós com de la resta de municipis, es pot consultar en els següent enllaç de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) així com també en el d'Electromaps:

- https://xarxarecarrega.icaen.gencat.cat/ICAEN/
- https://www.electromaps.com/

Aquesta millora, permet seguir explotant els beneficis de l'entrada, ara fa un any, a l'Aliança de Municipis per la Interoperabilitat a partir de la qual tots els santfruitosencs que disposen de la targeta del servei de recàrrega elèctrica municipal poden recarregar els seus cotxes en els punts de recàrrega dels municipis inscrits, així com els ciutadans dels altres municipis ho poden fer a Sant Fruitós de Bages. 

L'Aliança facilita que els vehicles elèctrics que circulen per Catalunya puguin gaudir d'una mobilitat plena i que els usuaris deixin d'acumular targetes per carregar a les diferents instal·lacions promogudes pels municipis de Catalunya.

Barcelona, Lleida i Tarragona o si mirem més aprop, Navàs, són alguns dels municipis que estan inscrits dins d'aquesta aliança.

Tots els habitants de Sant Fruitós que desitgin sol·licitar la seva targeta gratuïta ho poden fer a la pàgina web de l'Ajuntament.