El Tocats de Lletra arrencarà amb el recital inaugural d'homenatge a Montserrat Abelló

El recital poètic "Contra el caire del temps", amb Laia Noguera, Mireia Chamalanch, Celste Alías, Mariona Segarra i Mirna Vilasís, tindrà lloc divendres a les 9 del vespre al Kursaal

Redacció
17 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:49h
La poeta Montserrat Abelló, en una fotografia d'arxiu
La poeta Montserrat Abelló, en una fotografia d'arxiu | ACN
La sala petita del teatre Kursaal acollirà, aquest divendres 19 d'octubre a les 9 del vespre, el recital Contra el caire del temps que inaugurarà oficialment el Tocats de Lletra d'enguany. Es tracta d'un homenatge a la poeta i traductora Montserrat Abelló en l'any que es commemora el centenari del seu naixement.

La poeta Laia Noguera portarà el fil conductor de l'acte posant èmfasi en la figura d'Abelló com a escriptora i amiga. La seva locució anirà embolcallada de les interpretacions musicals de Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, Mariona Sagarra i Raül Costafreda i Celeste Alías i Santi Careta, i de la lectura de poemes i traduccions a càrrec de l'actriu Mireia Chalamanch.

A més a més, el mateix divendres a les 7 de la tarda, es podrà gaudir dels versos de Josep Pedrals que presentarà el seu darrer poemari Els límits del Quim Porta, a la Llibreria Papasseit a les 7 de la tarda.

Actes del Tocats de Lletra del dijous 18 d'octubre

El Tocats de Lletra, però, començarà abans del dia de la inauguració oficial i aquest dijous 18 d'octubre, ja estan programats dos actes dedicats a una autora i a un autor tant rellevants de la literatura catalana com són, Joana Raspall i Manuel de Pedrolo.

Així, a les 7 de la tarda, la Llibreria Papasseit acollirà la presentació de l'obra Sabates de molsa, de Joana Raspall, a càrrec de Josep Maria Aloy, curador del llibre; Marta Luna, professora d'escriptura i didàctica de la llengua; Anna Clariana, il·lustradora; i Alba Besora, editora.

Sabates de molsa és el tercer volum de la col·lecció Nandibú, de Pagès Editors, dedicada a recollir l'obra de Joana Raspall. En aquest tercer volum s'apleguen un total de cent divuit poemes que parlen dels sentiments o que giren al seu entorn.

El mateix dia a les 8 del vespre, l'escriptora i comissària de l'Any Pedrolo, Anna Maria Villalonga, farà una aproximació a la figura de Pedrolo, un dels autors més prolífics de les lletres catalanes, conreador de tots els generes amb el desig de fer un servei de país i esdevenir l'escriptor de la totalitat. L'acte tindrà lloc a la Sala d'Actes del Centre Cultural el Casino.

El cicle Tocats de Lletra, que té lloc del 17 al 28 octubre, és organitzat per l'Ajuntament de Manresa, el Gremi de Llibreters de Catalunya i Òmnium Cultural, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i la Diputació de Barcelona, i amb la col·laboració d'altres entitats i empreses del territori.