VÍDEO La veu de Junqueras traspassa els murs de Lledoners

El líder d'ERC crida "bona nit" des de la cel·la durant la concentració per l'any de presó dels Jordis

Una pancarta demana la llibertat d'Oriol Junqueras durant la manifestació del 20 de setembre
Una pancarta demana la llibertat d'Oriol Junqueras durant la manifestació del 20 de setembre | Adrià Costa
Redacció
17 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:35h
"Bona nit". El crit és d'Oriol Junqueras, reclòs a Lledoners, durant la concentració per l'any dels Jordis empresonats. Quan va acabar l'acte, Joan "Bona nit", un home que cada dia va a la presó a cridar "bona nit" als presos polítics, va fer el mateix de sempre. Amb una diferència: aquest cop, quan va dir "Bona nit, Oriol", Junqueras va respondre. Les paraules del líder van ressonar més enllà de les parets de la presó i van provocar una ovació entre els concentrats. Es pot escoltar en aquest vídeo. 


La presó de Lledoners va ser ahir l'epicentre dels actes descentralitzats pels 365 dies dels Jordis a la presó. És en aquesta presó on hi ha Jordi Sánchez i Jordi Cuixart des que hi van ser traslladats des de Madrid. Els dos estan processats per rebel·lió i sedició i, com la resta de líders polítics investigats en la causa general, esperen ser jutjats en els propers mesos pel Tribunal Suprem arran del seu paper durant el 20 i 21 de setembre i la jornada de l'1 d'octubre.

Un dels moments més emotius a Lledoners, però també a la presó del Catllar on hi ha Carme Forcadell, va ser quan es van enlairar centenars de fanalets per exigir la llibertat dels presos. Vegeu-ho en aquests vídeos: