El Mercat Puigmercadal comença a rebre visites escolars per fomentar els hàbits saludables

Els regidors Jaume Arnau i Mercè Risich amb un grup d'alumnes al mercat
Els regidors Jaume Arnau i Mercè Risich amb un grup d'alumnes al mercat | AjM
Redacció
17 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:01h
Les regidories d'Ensenyament i Comerç de l'Ajuntament de Manresa han iniciat aquest dimecres el projecte "Visites Escolars al mercat de Puigmercadal", una iniciativa didàctica adreçada especialment a l'alumnat de primària amb l'objectiu de donar a conèixer als nens i nenes de la ciutat nocions bàsiques del procés dels aliments i pautes d'al imentació saludable.

Els detalls del projecte han estat presentats al mercat de Puigmercadal, per la regidora d'Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich; el regidor de Comerç i Mercats, Jaume Arnau; i la tècnica de la Diputació, Pilar Gomà.

Mercè Rosich ha valorat de forma molt positiva aquest projecte educatiu que persegueix transmetre el concepte del mercat com a servei de proximitat, atenció, qualitat i, molt especialment, "la tasca de difusió dels hàbits de vida saludable entre els infants i els joves".

Jaume Arnau ha posat èmfasi en la continuïtat de la tasca de l'Ajuntament de Manresa en la dinamització del Mercat de Puigmercadal i "fer-ho també amb les escoles, reforçant la idea del mercat com a icona de menjar saludable i productes de proximitat".

Una activitat finançada per la Diputació de Barcelona

Aquesta és una activitat proporcionada i finançada per la Diputació de Barcelona, que consisteix en una visita guiada per una tècnica de la pròpia Diputació, en la qual es visiten les diferents instal·lacions i les parades del mercat. La finalitat és explicar el procés dels aliments, des que són produïts o capturats i fins quer arriben a la botiga, i també donar algunes nocions o pautes d'alimentació saludable. Al mateix temps, aquest projecte permet donar a conèixer el mercat municipal com un lloc integrat al barri i un punt d'abastiment saludable i sostenible.

La visita dura una hora, aproximadament. La poden realitzar tant grups de primària com de secundària (el contingut de l'explicació s'adapta a l'edat del grup). Les escoles participants reben, prèviament a la visita, un material didàctic per si volen completar l'activitat a l'aula. A més, l'associació de paradistes del mercat obsequia a cada nen o nena amb un estoig per l'esmorzar. La finalitat és fomentar els esmorzars fets a casa, en comptes d'aliments industrials, i contribuir a la reducció de residus en ser un embolcall reutilitzable.

La visita d'aquest dimecres ha estat d'un grup d'alumnes d'acollida de l'escola Pare Algué. Aquests alumnes nouvinguts fa molt poc que han entrat a l'escola i, per tant, l'activitat s'ha centrat principalment en l'aprenentatge de l'idioma, adquirint vocabulari relacionat amb el menjar i el comerç en general.

Les visites es poden realitzar qualsevol dimecres de l'any, concertant cita prèvia (es poden adreçar directament al mercat: 938722066 / puigmercadal@ajmanresa.cat). Hores d'ara, ja hi ha concertades visites per a més de 300 alumnes de cinc escoles de la ciutat (Les Bases, Sant Ignasi, Pare Algué, Vedrunes i Ave Maria).