El Col·legi de Metges recuperarà dissabte la Festivitat del Gremi de Sant Lluc

Aquesta festivitat es va celebrar a Manresa entre el 1946 i el 1954, amb l'organització de diverses activitats culturals i lúdiques vinculades a la cultura popular catalana

La Vigília de Sant Lluc se celebrarà divendres
La Vigília de Sant Lluc se celebrarà divendres | CoMB
Redacció
16 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:12h
La Junta Comarcal del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), organitzarà el proper divendres 19 d'octubre, a les 20 hores, una nova edició de la Vigília de Sant Lluc, celebració de la professió mèdica bagenca. L'acte tindrà lloc al Restaurant Torre Busquet de Manresa (carretera de Viladordis, s/n). Aquest any, i com a novetat, se celebrarà a més la commemoració de la Festivitat del Gremi de Sant Lluc, patró de metges i artistes, que tindrà lloc l'endemà, dissabte 20 d'octubre, a les 18 hores, a la Plaça Major de Manresa.

L'acte institucional de la Vigília de Sant Lluc comptarà amb la participació d'Antoni Trilla, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic – UB ISGlobal, que pronunciarà la conferència La grip espanyola de 1918: cent anys d'una pandèmia. Durant la celebració es reconeixerà la tasca dels col·legiats que passen a ser honorífics, es donarà la benvinguda als nous col·legiats.

Jordi Aligué, president de la Junta Comarcal del Bages del CoMB, i Jaume Sellarès, vicepresident del CoMB, faran entrega dels següents guardons: XVI Premi del Bages al Metge Jove, XXII Premi del Bages de Ciències Mèdiques, XXII Premi d'Història de la Medicina Catalana Oleguer Miró i Borràs, XXII Premi Vivències Mèdiques Dr. Pere Tarrés i Claret, i Metge Bagenc 2018. Els noms dels guardonats es faran públics el mateix divendres al vespre.

Coincidint amb la designació de Manresa com a Capital de la Cultura Catalana, la Junta comarcal del Bages del CoMB ha decidit recuperar la Festivitat del Gremi de Sant Lluc, que se celebrarà dissabte dia 20. El Gremi de Sant Lluc era un grup de ciutadans, metges, artistes i gent liberal que es reunien amb la intenció de dinamitzar l'espai cultural de la ciutat.

Aquesta festivitat es va celebrar a Manresa entre el 1946 i el 1954 en el difícil context de la postguerra, amb l'organització de diverses activitats culturals i lúdiques vinculades a la cultura popular catalana. Com aleshores, en la celebració d'enguany hi haurà la intervenció d'entitats de la ciutat vinculades a la cultura, es cremarà la falla i s'oferirà una xocolatada popular per la mainada.