La CUP responsabilitza el govern municipal del retard a les obres de la Pirinaica

La formació rupturista considera que es va anar molt tard, ja que l'obra hauria d'haver estat adjudicada i executant-se durant els mesos d'estiu

Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat el 16 d'octubre a les 22:52h
El regidor de la CUP Jordi Garcés
El regidor de la CUP Jordi Garcés | Pere Fontanals
La CUP Manresa ha fet públic un comunicat on expressa la seva preocupació per la demora en l'execució de les obres del camp de futbol de gespa artificial Mion-Puigberenguer. La candidatura rupturista reconeix que la lluita comercial entre empreses competidores està al darrera de l'endarreriment, que va en detriment de l'interès públic.

La CUP també ha volgut recordar que, des de l'entrada en vigor de la nova llei de contractes, l'Ajuntament ha rebut diverses impugnacions en diferents contractes licitats i que, per manca de recursos tècnics sobre la matèria, el projecte constructiu d'aquesta obra no s'ha realitzat des dels serveis tècnics de l'Ajuntament, sinó que s'ha adjudicat a una empresa especialitzada.

Tot i això, la CUP creu que la responsabilitat última del retard és de l'equip de govern, que va fer una mala previsió en la programació d'aquesta obra, ja que el concurs de licitació es va publicar el mes de maig. La CUP considera que es va anar molt tard, ja que l'obra hauria d'haver estat adjudicada i executant-se durant els mesos d'estiu, que és quan no s'utilitza el camp de futbol i, d'aquesta manera, no s'hauria perjudicat els interessos del Futbol Club Pirinaica.

A més, el regidor de la CUP Jordi Garcés creu que "l'equip de govern ha fallat en la comunicació de la paralització de les obres a les parts afectades, que són els veïns del barri de la Mion-Puigberenguer i el FC Pirinaica. Principalment, perquè el club, ara per ara, no sap quan s'iniciaran les obres i això està provocant un malestar cada cop més gran i que es podria haver evitat".

Tot plegat és conseqüència, segons la CUP, d'un compromís de l'equip de govern, que es va comprometre amb la Pirinaica a acabar les obres abans de final d'any. "Queden dos mesos i mig per complir amb el compromís adquirit i, en el cas de no complir-se, creiem que l'alcalde i l'equip de govern hauran d'assumir les responsabilitats corresponents", ha manifestat Garcés.

Finalment, la CUP creu que seria un error inacceptable no realitzar les obres durant aquest mandat, ja que les promeses en període electoral que no es compleixen generen desconfiança cap a l'administració pública i demostren que l'única voluntat que hi ha darrere d'aquestes promeses és la d'aconseguir vots i no el benestar de les manresanes i manresans.