El sub10 de la Fundació Joviat queda quart al Campionat de Catalunya d'escacs

Equip sub10 d'escacs de la Fundació Joviat
Equip sub10 d'escacs de la Fundació Joviat | Arxiu particular
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:00h
L'equip sub10 de Fundació Joviat va participar el cap de setmana passat al Campionat de Catalunya d'escacs per equips d'edats, que es va celebrar a l'hotel Don Juan de Tossa de Mar, i on fa finalitzar en quarta posició. Els equips van disputar sis rondes de quatre partides de 45 minuts amb 60 segons d'increment per jugada. La classificació es va establir en base al nombre de punts aconseguits.

Els components de l'equip de Fundació Joviat van ser Dan Clotet al 1r tauler, Èric Iborra al 2n tauler, i Arnau Pons, Èdgar Vázquez i Oriol Pelegrin rellevant-se al 3r i 4t tauler. Els manresans, que sortien de la quarta posició del rànquing inicial, van començar amb un contundent 4-0 contra el Montornès B. Els següents matxs van ser més igualats, aconseguint sengles 2-2 contra Sitges i Mollet. En la quarta ronda Iborra va patir una indisposició que va afectar el seu joc, però la resta de l'equip va endosar un 3-1 a l'Alt Empordà que els va col·locar tercers de la classificació provisional. En la cinquena ronda els de Joviat van jugar contra l'equip revelació, l'Edami-Proa, que va rebre un contundent 31/2-1/2. D'aquesta manera es van enfilar a la segona posició amb 14,5 punts, seguits de prop pel Colon Sabadell Chessy amb 14 punts i l'Ateneu Colon amb 13. L'última i decisiva ronda contra el Tres Peons, que liderava la classificació amb 16 punts, va ser nefasta pels interessos de l'equip manresà, que només va poder sumar mig punt i es va veure superat pel Sabadell i l'Ateneu Colon en la lluita pel pòdium, aconseguint malgrat tot una magnífica quarta posició final.

Dan Clotet tampoc va poder alçar-se amb el premi al millor primer tauler, al qual va optar fins a la darrera ronda, i va aconseguir la tercera posició final amb 5,5 punts, per darrere de Nicolas Aleksanyan (6 punts) i Daniel Salinas (5,5 punts). Clotet participarà aquest proper cap de setmana en el torneig Ciutat de Barcelona – Memorial Arturo Pomar, que es disputa en forma de tancat entre els sis millors classificats al campionat de Catalunya de les categories sub10 i sub12.